Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, служба зайнятості використовує заходи активної підтримки безробітних, зокрема, шляхом організації професійного навчання з метою здобуття особою затребуваної на ринку праці сучасної професії.

Уманським міським центром зайнятості протягом жовтня 2016 - березня 2017 років, на базі міського міжшкільного навчально-виробничого комбінату, організовано професійне навчання 13 безробітних за професією «швачка», яке проходило на замовлення приватного підприємства «Уманська швейна фабрика».

фото 1

Під час навчання слухачі ознайомилися з теорією швейної справи та пройшли практичний курс на сучасних швейних машинах.

«Швейна справа – це художня творчість, яка потребує багато зусиль, зосередженості та творчого пошуку. Тому на сьогодні швачка повинна вміти виконувати всі види робіт з виготовлення одягу за стандартами та індивідуальними замовленнями. Всі ці тонкощі допомагають осягнути майстри нашого навчального закладу. Після навчання кожна з жінок знаходить свій талант у створенні красивого і стильного одягу»,- коментує майстер виробничого навчання комбінату Анна Мусатенко.

На сьогодні 11 безробітних жінок, які пройшли курс навчання, працевлаштовані на місцеву швейну фабрику і вже реалізовують здобуті знання на практиці. 2 особи отримають роботу на підприємстві в квітні поточного року.

Довідково: Уманський міський центр зайнятості тісно співпрацює з Уманським міжшкільним навчально-виробничим комбінатом, який забезпечує потреби учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста у допрофільній підготовці, професійному навчанні, надає освітні послуги слухачам, які перебувають на обліку в міському центрі зайнятості, та направлені в заклад на професійну підготовку, перепідготовку за спеціальностями: «автосправа – водії категорії «В» і «С», «швачка», «секретар-друкарка» та «токар».

Уманський МЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100