В області розпочався громадський захист перспективних моделей інноваційного розвитку шкіл-учасниць цільової обласної програми «Інноваційні школи Черкащини». В цій програмі максимально враховано суспільні потреби населення області щодо рівня освіти, сучасні світові тенденції глобалізації, розвиток науково-інформаційних технологій, досягнення у галузі педагогічних новацій.

Як повідомляють в управлінні освіти і науки Черкаської ОДА, основною метою створення таких шкіл є формування на їхній базі ефективних центрів упровадження досягнень педагогічної науки і перспективного досвіду, підвищення професійної майстерності різних категорій педагогів та керівників навчальних закладів.

Відкриваючи захід, заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна наголосила, що учасники проекту «Інноваційні школи Черкащини» мають надзвичайно важливе завдання щодо якісного покращення та осучаснення системи загальної середньої освітньої. Також Оксана Іванівна висловила сподівання, що вивчення досвіду колег стане запорукою створення єдиної системи інноваційного простору, що надасть нові можливості для розвитку як учнів так і педагогів.

Під час представлення перспективних моделей керівники шкіл означили місію, мету діяльності, основні завдання та концептуальну модель новітнього навчального закладу, що має діяти у форматі інноваційної школи. Водночас директори шкіл розповіли про надбання та досягнення своїх навчальних закладів, що стало передумовою для їхньої участі в означеному цільовому проект. Було зважено ризики та перспективи реорганізації навчальних закладів у інноваційні.

Осучаснення навчально-виховного процесу, відмова від авторитаризму, створення лідерського середовища, використання STEM-технологій, багатовекторне компетентнісне навчання, створення якісного розвивального середовища – серед тез доповідачів. «Діти очікують від нас змін і нашим завданням є створити такі якісно нові умови для навчання, коли дітям буде цікаво навчатися, а педагоги матимуть стимул для підвищення своєї кваліфікації», – зазначають учасники заходу щодо основного завдання реалізації проекту.

За результатами проведення громадського захисту матеріали про діяльність означених шкіл будуть розміщені в журналі «Рідна школа», черговий номер якого буде присвячено інноваційним школам Черкащини.

Про це повідомили у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Нестор Іванович 15.04.2017 20:49
Нічого не коштує так дешево, і нічого не дає країні так багато як інвестиції в освіту. В проект потрібно інвестувати сотні тисяч, щоб в підсумку отримати міліо
ни.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Провінціал 12.04.2017 09:22
Традиційні освітянські посиденьки із заумними розмірковування ми про все і ні про що.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100