11 квітня для керівників різноманітних установ, служб, підрозділів, відомчих організацій та представників органів влади Штаб координаційної групи антитерористичного центру СБУ влаштував справжній іспит, повідомили в управлінні ДСНС України в області.

148640 Треба зазначити, що на відміну від багатьох інших аналогічних заходів, представники СБУ до проведення цих навчань поставилися надзвичайно винахідливо та прискіпливо.

Напередодні навчань представниками СБУ на прикладі ПАТ «АЗОТ» було змодельована ситуація, яка дозволяла припустити можливість проведення атаки терористично-диверсійною групою об’єкта підвищеної небезпеки у Черкасах.

Штаб навчань, на підставі реальних ризиків та результатів навчальної провокації, перевірив рівень готовності до дій усіх структур відповідальних за протидію та ліквідацію наслідків терористичного акту.

Треба зазначити, що перевірка дозволила виявити багато питань, які потребують більш активного та професійного реагування. Саме тому більшість учасників цього штабного тренування довелось докласти зусиль, аби не лише поінформувати про стан готовності наявних сил та засобів. Багатьом доповідачам довелось захищати, а часто навіть вдосконалювати основний алгоритм дій щодо протидії та реагуванню на можливі терористичні прояви.

IMG_2717

За словами першого заступника начальника Управління ДСНС у Черкаській області, Сергія Озерана, який на цих навчаннях очолював робочу групу ДСНС, участь у таких навчаннях дозволяє ще раз розглянути можливі небезпеки та загрози які можуть істотно вплинути на стан цивільного захисту в регіоні.

– Останні події які відбулися на військових складах у Балаклеї, Харківської області засвідчили, що імовірність надзвичайних ситуацій на об’єктах критичної інфраструктури залишається надзвичайно високою. Саме тому, аби підвищити рівень готовності до дій в умовах можливої надзвичайної ситуації ми повинні постійно працювати над вдосконаленням загальної взаємодії з іншими службами екстреного реагування, – підкреслив Сергій Анатолійович.

IMG_2733

Вже найближчим часом Антитерористичний центр при Службі безпеки України планує провести ще одні навчання, головним завданням яких буде вже не теоретичне, а практичне відпрацювання дій у випадку терористичної загрози та атаки.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Гнат 12.04.2017 14:08
:lol: Дрон над Азотом політав безнаказано і де завгодно. Охорона підприємства навіть до поліції не зателефонувала! Отак...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100