Директор департаменту охорони здоров’я Черкаської міськради Олег Стадник звернувся до черкащан через «Фейсбук» із проханням інформувати про можливі проблеми із запровадженням у Черкасах державної програми «Доступні ліки».

1450339990_5f4f165773bd30aec22d10797695e2f8 Нагадаємо, програма «Доступні» ліки стартувала в Україні 1 квітня. Пацієнти зможуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

«Вчорашнє рішення виконавчого комітету по уточненню міського бюджету відкрило шлях до реалізації загальнодержавного проекту у нашому місті, – пише Олег Стадник. – Також оперативне проведення зразу ж після засідання виконкому депутатської бюджетної комісії сприяло тому, що цей трансферт із державного бюджету можна використовувати, не очікуючи затвердження сесією міської ради. Зразу ж після закінчення бюджетної комісії департамент охорони здоров’я провів оперативну нараду із керівниками поліклінічних закладів, де кожен керівник доповів про проведені конкурсні відбори серед охочих аптек, які мають наміри відпускати за рецептами затверджені ліки».

Основні принципи конкурсного відбору – бажання аптек, максимальне спрощення для пацієнтів по логістиці (аптеки в самій поліклініці або ж поблизу, рівномірне покриття території обслуговування медичного закладу та гарантування не знижувального запасу означених ліків). Всі керівники поліклінік прозвітували про готовність до підписання угод із аптеками, реєстрації угод та виписки в закладах рецептів пацієнтам, які мають хвороби серцево-судинної системи, не інсулінозалежні форми цукрового діабету та бронхіальну астму.

«Таким чином, приступаємо наразі до реальної практичної роботи. Дуже просив би громадян, пацієнтів,мешканців міста із активною життєвою позицією інформувати про проблеми, які можуть виникати при перших етапах реалізації проекту, департамент охорони здоров’я», – написав Олег Михайлович.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #7 Дмитро 15.04.2017 09:13
От і виходить, що влада навіть показати позитивний приклад не має можливості - наприклад, ту ж мою маму (має проблеми з серцем, діабет 2 типу) запросили б в аптеку і дали б ці ліки при журналістах (хоч і показуха як при совку, проте на прикладі 1 людини інші б люди підтяглися)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #6 Дмитро 15.04.2017 09:12
Цитую стадник:
У міській комунальній власності аптек не має.
так є ж аптеки, які орендують ці комунальні приміщення, наприклад в Першій міській лікарні.. вже неодноразово звертався до влади, щоб перевірили як не саму аптеку, то хоч ціни в них і або рекомендувати зменшити їх до цін інших аптек, або договір на оренду розірвати... так віз і нині там...
А по "Доступним лікам" одне можна сказати - ідея гарна, а реалізація як завжди... Приклад: маму оперували в лікарні (жовчний вирізали, некроз кишки ще виявили-або самі ж її і заділи при операції. бо симптомів на некроз не було), так лікування вартувало близько 20 тис.грн - і бинти, і вату, і за наркоз і т.д., незважаючи, що вона інвалід 2 групи, чорнобилець 1 кат.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Наталія 14.04.2017 21:34
З нетерпінням чекаємо медикаментів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #4 нора 13.04.2017 12:42
А коштів вистачить усім? Чи це так,для затравки?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 стадник 13.04.2017 11:46
Перелік аптек віддав в прес-службу для розміщення на сайті міськради.Принципи відбору: конкурсна комісія в закладі, максимальне наближення до закладу, рівномірне покриття всіх мікрорайонів території обслуговування, гарантування не знижувального запасу цих препаратів.Перелік всіх аптек буде розміщено в кожній поліклініці з часом роботи цих аптек. У міській комунальній власності аптек не має. Власників всіх аптек можна дізнатись через систему державного переліку, в департаменті такої інформації не має.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Тарас 13.04.2017 10:12
Стадник! Розмістіть там де ви звертаєтесь, в яких поліклініках ці аптеки, хто їх власник, чи власники аптеки пов'язані особи з лікарями чи керівниками медичних закладів, час роботи цих аптек, чи всі безкоштовні ліки є в цих аптеках! Хто дав дозвіл на розташування цих аптек в державних комунальних закладах. Розмістіть копії сертифікатів цих аптек.
Дякую за відповідь!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Сили немає пройти містом 13.04.2017 09:44
Всі сили віддав роботі , інвалід, йому тяжко йти не хочеться ні по аптекам , ні на пенсію
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100