реклама

реклама

Лідер полівтсили «Справедливість» Валентин Наливайченко сьогодні відвідав Черкаський національний університет, де просто в навчальному закладі проводив політичну агітацію. Так, його висловлювання, оприлюднені телеканалом «Антена» у нижчеподаному сюжеті підпадають під статтю 54 Закону України «Про місцеві вибори». Про це «Прочерку» повідомила юрист КВУ Алла Юрковська.

_IVA3466

– Якщо ця агітація відбувається в стінах навчального закладу, то ми не можемо знайти прямої заборони в Законі України «Про місцеві вибори». Більш того є вказівка, що партії/кандидати можуть орендувати приміщення будь-якої форми власності для ведення політичної агітації. Поряд з тим, можна констатувати порушення при проведенні політичної агітації. А саме: п. 4 ст. 56 ЗУ «Про місцеві вибори» визначає, що «Плакати, стенди, листівки та інші друковані агітаційні матеріали (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування не пізніш як за 45 днів до дня голосування». А ми тут бачимо банер, на якому міститься агітаційний напис, що супроводжується усною політичною агітацією, – роз’яснює Алла Юрковська.

– Є й інші порушення, зокрема, пункту 5 ст.63 ЗУ «Про освіту», який визначає, що «Об'єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, а також підрозділи, технологічно пов'язані з навчальним та науковим процесом, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням». Але, ми бачимо, що приміщення навчального закладу використовується не для навчання. Отже, як мінімум є порушення 2 норм 2 законів, – зазначила юрист.

Редакція сайту «Прочерк» поцікавилася в прес-служби університету чи з виборчого фонду була проплачена оренда приміщення та чи гарантує керівництво університету в особі ректора Олександра Черевка рівні можливості для всіх учасників виборчого процесу: чи за ті ж гроші можна отримати те ж приміщення іншим політпартіям?

Як повідомила начальник відділу інформації та звязків з громадськістю Сніжана Лисенко, лекція пана Наливайченка про зовнішню політику та міжнародні відносини відбувалася у великому залі для проведення лекцій і ніяким чином не оплачувалася, бо мова йшла про запрошеного гостя, який на рівні з іншими фахівцями може приїхати і провести лекцію для зацікавлених. Щодо прес-конференції для журналістів, яка відбувалася в залі засідань, і що, власне, зображено на відео, то за годину надійшла пропалата в розмірі 200 гривень на благодійний рахунок навчального закладу.

– З якого фонду нам проплатили, мені невідомо, – сказала пані Сніжана.

реклама

Коментарі  

 
0 #8 Юрист 28.04.2017 18:09
Знайшли "потужного" юриста. З такими знаннями - лише в КВУ і працювати. Бо відповідальност і там нуль за такі коментарі. Особливо повеселило трактування Закону "Про освіту". Наче в вузах ніколи зустрічі з політиками не проводились.А зараз, в Черкасах немає ніяких виборів, тому та палатка ніякого агітаційного навантаження не несла.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 Сармат 28.04.2017 13:21
Ну і де там банер з агітаційним написом??? Просто логотип партії. І це грамотний юрист?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 мирослав 27.04.2017 22:22
державний ******** №4 який здав ворогові Крим і призвів до бойні у Донбасі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Тарас 27.04.2017 20:11
Комітет виборців - це маргінальна секта, яка вже давно нічого не варта. От скоротить Трамп видатки на всякі "демократичні" інститути і тоді будуть рейтинги складать серед бомжів, а не губернаторів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Мудрагель 27.04.2017 19:59
Якщо ви такіє юристичниє, наведіть юридичне визначення, що таке ролітична агітація ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Студент 27.04.2017 18:35
Майже як при "попередникові".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #2 Таке враження 27.04.2017 16:55
Отже, за 200 грн кожен бажаючий може провести свою прес-конференцію в залі засідань ЧНУ. Супер!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Спостерігач 27.04.2017 16:39
А де і куди в Черкасах вибори? Я знаю у нас в Шполі вибори, а Черкасах що теж?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100