Вперше на Черкащині проводять Всеукраїнський збір лідерів учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів. Старшокласники із 24 регіонів України долучилися до заходу. Темою зібрання стало національно-патріотичне виховання засобами краєзнавчо-пошукової роботи. Приймає юних лідерів Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників.

imgonline-com-ua-Compressed-hwsa3kkx4z291G

«Давно вже планували провести збір саме на Черкащині, і нарешті наші плани втілилися в життя, - відзначає координатор Всеукраїнської ради старшокласників Світлана Бут. – Бажаю, щоб учасники збору повезли з собою додому багато нових ідей, і сподіваюся, під час цього заходу у лідерів виникне цікава ініціатива, котру надалі зможемо реалізувати всі гуртом».

Черкаські лідери поділилися власним досвідом із напрямку національно-патріотичної діяльності. Зокрема розповіли про масштабний інтернет-проект  «Ми – патріоти Черкащини», про чорнобаївський проект прикрашання будівель розписами вишиванки, про «Прапор доброчинності», який відвідав усі куточки Черкаської області і далі крокує країною, про проект, пов’язаний із історіями вчителів-учасників АТО та багато іншого.

«Упевнений, що ідеї, почуті під час збору надихнуть мене на втілення подібних проектів у своєму регіоні», - говорить лідер із міста Кременчук Полтавської області Тимофій Грибанов.

У дводенній програмі збору лідери учнівського самоврядування не лише слухатимуть про національно-патріотичне виховання, але й познайомляться із черкаським краєм – землею Богдана Хмельницького та Тараса Шевченка, відвідавши Чигиринщину та Канів. На Чернечій горі усі гуртом старшокласники виконають гімн України.

«Очікуємо від цього збору єднання лідерів з усіх куточків України, море позитивних емоцій, відпочинок від буденних днів, додамо трохи фарб до повсякденної діяльності, - ділиться враженнями лідер із міста Новоград-Волинський Житомирської області Іванна Орехова. – Патріотична тематика сьогодні дуже актуальна, тому для нас важливо і цікаво почути думку черкаських колег».

Прес-служба Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100