Світлана Кузьмінськ нині є в.о. голови правління «Черкасиобленерго. Про це вона розповіла в інтерв’ю Українським новинам.

– З моменту мого призначення, в квітні 2015 року, і до теперішнього часу я є в.о. голови правління ПАТ "Черкасиобленерго". Дана інформація відображена в єдиному держреєстрі. Події березня-квітня 2017 року - це вже друга за рахунком за останні півроку спроба рейдерського захоплення підприємства. Перша була здійснена у вересні 2016 року. За даними фактами порушено кримінальні справи, деякі підозрювані фігуранти знаходяться в розшуку, ведеться слідство. Аналогічно до попереднього сценарію розгорталися події і в квітні поточного року.

590cadbed4941-0001-c355d622-590c61ec-3518-f233d19a_1200_watermark

24 березня зацікавлені особи внесли зміни щодо керівника підприємства до єдиного держреєстру. Надалі комісія Мін'юсту за реєстраційними діям розглянула мою скаргу і прийняла рішення про неправомірність внесення даних щодо зміни керівника "Черкасиобленерго". Після цього дані дії були видалені на підставі наказу Мін'юсту. Уже в понеділок, 27 березня, на територію підприємства прибув Олег Самчук (пропонований ФДМ на посаду нового керівника компанії) в супроводі кількох людей, які представилися співробітниками СБУ і повідомив про нібито зміну керівництва в компанії за рішенням наглядової ради. Самчук підписав наказ про призначення самого себе в.о. голови правління. Після чого він звільнив мене, мого заступника і ряд директорів, які відмовилися виконувати неправомірні дії.

Станом на сьогодні, мене як керівника не допускають на робоче місце. Ми звернулися в правоохоронні органи із заявою про незаконне захоплення приміщень адміністративних будівель компанії та протидію законній господарській діяльності. Будемо діяти виключно в правовому полі, – поскаржилася Українським новинам Кузьмінська.

Нагадаємо, що починаючи з серпня 2016 року в публічну площину все частіше почали потрапляти скандали, пов'язані з компанією "Черкасиобленерго", в якої частка держави становить сумарно близько 71%.

Приблизно тоді ж Фонд державного майна, який володіє 46% акцій, почав робити спроби змінити керівництво компанії. Вже в грудні 2016 у компанії змінилася наглядова рада. 2017 були спроби змінити керівний орган компанії – правління. Але до законного завершення історія зі зміною менеджменту так і не дійшла.

Претензії до "Черкасиобленерго" також висловлював голова НКРЕКП Дмитро Вовк, звинувативши менеджмент компанії в недотриманні дисципліни розрахунків за електроенергію. Пізніше в історію включилися правоохоронні органи. Вони ініціювали кримінальні провадження щодо керівництва компанії.

Останнім гучним скандалом навколо компанії було повідомлення обласної поліції про затримання 30 осіб, озброєних помповою і травматичною зброєю, які зайняли другий поверх офісу "Черкасиобленерго".

Обленерго заборгувало перед своїми робітниками заробітну плату за 4 місяці. Раніше працівники перекривали черкаську дамбу та не пускали на територію колишнє керівництво обленерго.

реклама

Коментарі  

 
+5 #3 Закривидорога 11.05.2017 00:07
Все чітко написано, власник підприємства ФДМУ (фонд держмайна України).При чому тут Кузьмінська? Підприємство державне!!! Що за ігрища?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Регіональна Тальнівщина 10.05.2017 19:02
Цитую Пенсіонер:
За всю історію енергетики України були дві жінки керівниками


Можна ще згадати Йулю і МВФ-івську х///////йду Гонтарєву. Але я тобі маленький секрет відкрию - кого б бариги не поставили керувати - всі вони будуть займатися розвалом. Тут є дві причини:
1. Вони вміють працювати тільки на деструктив
2. Їм заборонено працювати на конструктив
Хто це все робить ви всі й так добре знаєте - ті хто роздає гроші перед виборами
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #1 Пенсіонер 10.05.2017 16:04
За всю історію енергетики України були дві жінки керівниками обленерго-це Бондаренко Аліна в Київобленерго, та Кузьмінська Світлана в Черкасиобленерг о. Обидві компанії доведені до розвалу. Мабуть жінки-керівники в ененргокомпанія х на жаль приносять тільки біду.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100