В.о. голови правління «Черкасиобленерго» Світлана Кузьмінська розповіла в інтерв’ю Українським новинам про фінансову ситуацію на підприємстві.

– Фінансова ситуація "Черкасиобленерго" - не з легких. І це відбувається вже протягом останніх півтора року. НКРЕКУ своїми постановами встановлює "нульовий алгоритм" відрахування коштів на поточні рахунки компанії від надходжень оплати за поставлену електроенергію споживачам "Черкасиобленерго". Ми давно намагалися звернути увагу влади і ЗМІ на цю глобальну проблему багатьох енергокомпаній.

76590cae7b8965f-0001-c355d622-590c6273-e0bf-7a5f2495

"Черкасиобленерго" стали заручниками проблеми неплатежів. Основна проблема - неповні розрахунки протягом 2015-2016 років з ДП "Енергоринок". Це відбувається через неповні розрахунки споживачів з нами. Один з великих боржників - хімічне підприємство, яке споживає третину корисного відпуску області. Відключити дане підприємство неможливо, оскільки це призвело б до екологічної катастрофи. Ми домоглися зниження його споживання з жовтня 2016 року до рівня екологічної броні, що дозволило нам істотно скоротити їх споживання, а нам в свою чергу - вийти з жовтня 2016 року у 100% розрахунки з ДП "Енергоринок". І цю динаміку ми утримували по березень 2017 року включно.

Щодо звинувачення менеджменту компанії з боку НКРЕКУ в непрофесіоналізмі скажу наступне: нас просто ніхто не хотів там слухати і в кінцевому підсумку почути. Найлегше критикувати, ніж розібратися в ситуації.

На мою думку, не можна в умовах нинішньої економічної і політичної ситуації ігнорувати ризики, які ми всі отримуємо, як відлуння від змін нашої держави. Адже влада змогла прислухатися до ситуації невиплати заробітної плати співробітникам енергопостачальних компаній в Луганській і Донецькій області через те ж "нульового алгоритму", через несплату за електроенергію непідконтрольною Україні території. Я особисто брала участь в переговорах в НКРЕКУ, ДП "Енергоринок" та Міністерства. Але різниця в тому, що до цієї ситуації прислухалися .... а нас ніхто не хотів слухати, залишаючи один на один з проблемою. При тому, що це стосується як НКРЕКУ, так і ДП "Енергоринок".

Ми неодноразово зверталися з проханням реструктуризувати нашу заборгованість перед "Енергоринком" і перейти на розрахунковий алгоритм, а надалі - і на 100% алгоритм відрахувань коштів на рахунок компанії. Згодом ми отримали реструктуризацію в суді і виконували всі розрахунки. Заборгованість 2016 року також ще знаходиться зараз в суді і ми клопочемося про реструктуризацію, що дозволить нам врегулювати всю заборгованість перед "Енергоринком" і перейти на 100% алгоритм.

Це дасть можливість вийти компанії з тривалої низки нерозуміння з боку керівництва НКРЕКУ і вирівняти фінансову ситуацію в "Черкасиобленерго". Ця мета була і є моїм першочерговим завданням, як керівника.

Через дії НКРЕКУ за півтора року наша компанія недоотримала на свій розрахунковий рахунок більш 450 млн грн. І нікого це не цікавить

Весь цей час ми знаходили можливість виплачувати заробітну плату співробітникам, виконувати ремонтні роботи та інвестпрограму.

Я весь цей час займалася пошуками виходу зі сформованої вкрай складній ситуації з виплатою заробітної плати. Вихід є, але я сьогодні не можу потрапити на підприємство для того, щоб допомогти нашим співробітникам принести в будинок то, що вони заробили своєю чесною працею. Сьогодні, на жаль, втомленими від обіцянок працівниками обленерго просто брудно маніпулюють, - розповіла Світлана Кузьмінська.

Нагадаємо, Обленерго заборгувало перед своїми робітниками заробітну плату за 4 місяці. Раніше працівники перекривали черкаську дамбу та не пускали на територію колишнє керівництво обленерго.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Яркмаченко 12.05.2017 16:10
Таких як Лора ОлексіанаР.треба в кутузку або "акваріум" посадити за всі "приватизації" в області
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 ПЛОХУТА 12.05.2017 14:05
ДА УЖ ТЫ ПРАВДУ ГУТАРИШЬ.....ВСЕ Б ПРАХОМ ПОЛИТЕЛО...А ДЕНЬГИ ЛОРЕ В КАРМАН
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 ДЕН РУБЬЧЕНКО 12.05.2017 13:59
СЮЖА БЫ В ЭТОТ "ЗОЛОТОЙ" КЛОНДАЙК БРОСИТЬ МОЮ МАМАНЮ ЛОРУ...ОНА БЫ ТАК РАЗВЕРНУЛАСЬ, ЧТО МАЛО НЕ ПОКАЗАЛОСЯ...ДАВНО ОБЛНЕРГО БЫЛО БАНКРОТОМ И ПРОДАЛИ Б С МОЛОТКА
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Регіональна Тальнівщина 10.05.2017 18:56
Вже б можна давно розібрати АЗОТ на металобрухт і вирішити проблему екологічної броні. Тут питання в тому, що хтось сильно не хоче віддавати %. Якщо закриють АЗОТ - зменшиться і %. Кузьміньській про це добре відомо

Також цікаво, чому працівники обленерго так довго не вдаються до радикальних дій, а товчуть воду в ступі? мабуть щось знають :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100