За літній період комунальники мають забезпечити «нормальну роботу» вічного вогню в руці Батьківщини-Матері на Пагорбі Слави.

gaz Про це в коментарі кореспонденту сайту «Інфоміст» повідомила директор департаменту організаційного забезпечення Лілія Маліщук.

За її словами, зараз розробляється проектно-кошторисна документація на проведення капремонту установки, яка забезпечить у подальшому подачу газу на Пагорб.

– Буде вічний вогонь за рахунок газової горілки, – запевнила представниця мерії.

Вона також уточнила, що шматок червоної тканини, який став «вічним вогнем» на День Перемоги – це «тимчасове явище».

– За літній період все-все зроблять. Повністю замінити всю систему – це завдання департаменту житлово-комунального комплексу, – розповіла Лілія Маліщук.

У коментарі «Прочерку» міський голова Анатолій Бондаренко заявив, що «вічний вогонь» із тканини коштував місту 2800 гривень. Також він додав, що мерія про всяк випадок має ще один шматок тканини.

Як повідомлялося, у вересні 2016 року на пам’ятнику Матері-Батьківщині згоріла електрична освітлювальна система, яка багато років замінювала «вічний вогонь». Тоді в міській раді повідомили, що ремонтувати деталь – дуже дорого. Тож на пам’ятник було вирішено повернути «вічний вогонь» із газу, який горітиме лише на свята. Проте під час підключення газу стало зрозуміло, що мережі дуже зношені, й необхідно замінити п’ять метрів труби. Депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення виділити на відновлення газової мережі на Пагорбі слави 240 тис. грн.

Фото: «Антенна»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100