реклама

реклама

12 травня православна церква вшанувала пам’ять великого подвижника та святого ХХ століття – преподобного Амфілохія Почаївського, повідомляє сайт Черкаської єпархії УПЦ (КП).

IMG_20170512_113724

На подвір'ї храму, що в черкаському мікрорайоні Митниця, перед хрестом та іконою преподобного Амфілохія із часточкою мощей святого було звершено акафіст та водосвятний молебень. Звершив святкову службу настоятель парафії ієрей Віталій Клим у співслужінні Черкаського благочинного протоієрея Андрія Шпунта та духовенства Черкаського благочиння.

По завершенні молитви отець Віталій розповів вірянам про християнський подвиг святого Амфілохія та закликав усіх долучатися до будівництва храму. Черкаський благочинний в свою чергу привітав настоятеля та парафіян із храмовим святом та побажав успіхів у спорудженні храму, щоби вже у наступному році звершити Божественну літургію на святому престолі у новозбудованій освяченій церкві. Завершилося свято урочистим козацьким многоліттям.

Того ж дня митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан на запрошення керуючого Тернопільською єпархією архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора очолив богослужіння в Свято-Амфілохіївському храмі с. Мала Іловиця Шумського району Тернопільщини, де народився преподобний Амфілохій. Храм збудований на тому самому місці, де заповідав преподобний.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100