реклама

реклама

18 травня у парку «Сосновий бір» вже вчетверте відбувся гендер-квест «Шлях до гармонії», організований Центром гендерної освіти та кафедрою початкової освіти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького за фінансової підтримки Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації.  Організаційну допомогу надали представники Черкаського правозахисного центру, Всеукраїнської ініціативи: Активна громада та Інститут республіка.

111111

Квест як інтерактивна, динамічна, інтелектуальна гра дозволяє опановувати знання та уміння у невимушеній атмосфері, обмінюватися думками та вчить співробітництву.

Мета заходу – ознайомити молодь із простими правилами гармонійних відносин: гнучкий розподіл обов’язків у родині, відмова від стереотипів, що обмежують самореалізацію, спільна турбота про дітей та спільне формування сімейного бюджету, а також – довіра та партнерство.

Вже традиційно серед завдань квесту – вживання фемінітивів, критика гендерних стереотипів, а також – приготування манної каші та основи догляду за малюком. Чоловіки-відвідувачі парку мали чудову можливість продемонструвати навички відповідального батьківства та  до долучитися до всесвітньо відомої акції «Walk a mile in her shoes», спрямованої на привернення уваги до проблеми гендерно обумовленого насильства.

Частина завдань квесту, спрямованих на залучення простих перехожих, продемонструвала великий інтерес до питання гендеру – охоче слухали учасників про шкідливий вплив застарілих гендерних стереотипів та висловлювали власні думки. Однак, не завжди вдавалося командам знайти татуся, дідуся чи брата, що гуляє з малюком для спільного фото, адже здебільшого на прогулянці були матусі. Найскладніше, як і у попередні роки, було переконати чоловіка приміряти жіноче взуття на підборах,  аті, хто все ж таки погодилися на цей крок, просили не фотографувати їх обличчя.

У фіналі молодь мала продемонструвати дев’ять  кроків до гармонійних стосунків: прислухатися один до одного, гнучко розподіляти сімейні обов’язки, не боятися проявити себе у діяльності, що є нетиповою для своєї статі. Усі учасники та учасниці подолали нелегкий шлях до гендерної гармонії, ламаючи гендерні стереотипи, за що  отримали грамоти та подяки, а також заохочувальні призи, а головне - чудовий настрій та позитив!

Наталія Байдюк, координаторка Центру гендерної освіти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

реклама

Коментарі  

 
+1 #6 Анна 23.05.2017 13:42
А може ви хоча б слово написали про фестиваль сім'ї, який пройшов в Черкас в цю неділю?!!! Чи краще всякі дурниці публікувати?! Може потрібно якись своїми публікаціями закликати людей до традиційних сімейних цінностей?! Чи вам все ж дурнички легше писати?!!))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Олег 23.05.2017 08:14
Звісно, розвитку ТРАДИЦІЙНОЇ сім"ї в умовах кризи та війні на сході допоможе вміння "мужика" ходити на шпильках... - САРКАЗМ :-*
І я, здається знаю цього "кадра", що замальований колом. Слава Богу, що таких лише одиниці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Нормальний 22.05.2017 23:27
У нас і так після совка у сімейному житті - катастрофа. Чоловіки забули як це бути чоловіками. Жінки - як бути жінками. Купа розбитих сімей, матерів-одиначок. А тепер ще й гендеристи з'явилися і хочуть доруйнувати те, що не встигли комуністи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 СОЛДАТ 22.05.2017 21:24
Цитую грантоїд:
який сором для мужиків......

Хто не хоче одягати солдатські берці той в результаті одіває жіночі "шпильки".Кому важкий бронежилет той готовий натягти на себе бюстгалтер.Є у мене одне слово, пацани, як вас назвати, але боюсь, що це для вас буде компліментом. ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 грантоїд 21.05.2017 18:26
який сором для мужиків......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Галя 21.05.2017 17:17
А де ж фотографії? Хоч би й без обиличчь :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100