Завершальний етап обласного фестивалю-конкурсу дитячої художньої творчості «Мистецький дивокрай Черкащини» відбувся в Черкасах. У відбіркових етапах фестивалю взяли участь більше двох тисяч талановитих дітей області, а 30 травня на свято творчості і краси, набуття нових знань та вмінь завітали найкращі художні колективи та окремі виконавці загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів області з числа переможців.

dsc_0454

На території обласного центру роботи з обдарованими дітьми розташувалися безліч творчих та розвивальних локацій. Гості мали нагоду послухати концертні виступи, побувати на виставках дитячої художньої творчості, полюбуватися виробами із паперопластики, флористики, відвідати майстер-класи «Японське віяло», «Оригамі», «Гілка сакури», «Ікебана», «Виготовлення оберегів», «Автомоделювання», «Столярики». Символічним стало проведення майстер-класу «Виготовлення «Голуба миру» та заквітчаного державною символікою – жовто-блакитними прапорцями флешмобу «Україна – мирна країна». Це був заклик до  припинення військових дій  на Сході нашої країни. На творчих майданчиках працював справжній «Прес-центр» дитячої телестудії Смілянського будинку дитячої та юнацької творчості «Я+Ти», відбулося долання смуги перешкод від обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді, зав’язування вузлів, а найбільшим подарунком, що здивував не тільки дітей, а і дорослих став запуск ракети, яку змайстрували учасники ракето-модельного гуртка обласного Центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Відбувся і гала-концерт обласного фестивалю-конкурсу «Мистецький дивокрай Черкащини» та нагородження його переможців.

Всі учасники фестивалю скуштували смачну кашу, приготовлену кухарями польової кухні державної прикордонної служби Оршанець. Фестиваль проходив без офіціозно, у сучасному форматі, жваво, організовано у чудовій позитивній атмосфері, даруючи всім яскраві емоції і незабутні спогади про мистецький дивокрай на Черкащині.

Організатори фестивалю: Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників, Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми

Прес-служба Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100