реклама

реклама

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького презентував Центр аналітичних досліджень «Прагма». Інтелектуальний потенціал науковців університету, їх незалежність та професійність повинні служити суспільству, переконані в університеті, інформують в прес-службі закладу.

13

Створення Центру ініціювали члени Наглядової ради університету. Ідею підтримала вчена рада навчального закладу, і вже 28 березня на черговому засіданні було затверджено Положення про Центр аналітичних досліджень «Прагма».

Центр об’єднав на громадських засадах різних за фахом науковців, які мають досвід прогностично-аналітичної діяльності в наукових, науково-дослідних установах, громадсько-політичних утвореннях та є визнаними експертами у відповідній галузі.

Їхніми силами планується здійснювати систематичний моніторинг політичної та економічної ситуації в Україні та Черкаській області, прогноз та моделювання розвитку політичної і соціально-економічної ситуації, інформаційно-аналітичний моніторинг з акцентом на певні суспільні сфери, державні та політичні інституції, галузі економіки в Черкаській області.

Представив експертів директор Центру, ректор університету, доктор економічних наук, професор Олександр Черевко.

– Наші науковці постійно готують на замовлення різноманітних інституцій експертні висновки у всіх сферах діяльності. Наш інтелектуальний потенціал достатній, щоб виконувати такі дослідження самостійно, – наголосив, презентуючи «Прагму», Олександр Володимирович.

– Не ловіть світло зі столиці, а використовуйте власний потенціал, – звернувся до учасників презентації Володимир Цибулько, відомий український аналітик і політтехнолог, уродженець Черкащини. На його думку, створення Центру при університеті — це добре і для влади, і для партій та громадських організацій, і для науковців університету.

Столичні експерти вважають, що перевага Центру – в його незалежності, адже сам дух університету цьому сприяє.

1040

– Черкаському національному – 95 років. Яка з політичних партій може похвалитися таким солідним віком? – зауважує Володимир Цибулько.

Про те, що першочергово треба дослідити, говорив заступник голови Черкаської облдержадміністрації Костянтин Омаргалієв. Він переконаний, що замовлень у Центру не бракуватиме, оскільки влада сьогодні стоїть перед вирішенням багатьох важливих питань.

Клієнтами Центру висловили бажання стати один з перших в області голів об’єднаної територіальної громади Білозір’я Володимир Міцук, міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський. Довгострокову співпрацю та замовлення з економічного блоку питань пообіцяв президент Черкаської торгово-промислової палати Сергій Першин.

– Створення Центру – це розвиток університету за європейською моделлю, – відзначив директор Черкаської обласної телерадіокомпанії Михайло Калініченко.

Учасники презентації – керівники органів влади та місцевого самоврядування, обласних осередків політичних партій, громадських організацій, ЗМІ — висловилися про те, що їх сьогодні турбує, та поділилися побажаннями стосовно роботи Центру. Запрошені були одностайними в думці, що діяльність Центру допоможе вирішити багато проблем.

Фото Олександра Рибалки

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Доцент 14.06.2017 11:02
Головне завдання центру передбачити, що буде з виплатою зарплати викладачам університету після 1 вересня. Як зараз-погано, або-дуже погано.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100