Реформа поліції не тільки не призвела до підвищення рівня безпеки на місцевому рівні, а й значною мірою знизила відчуття безпеки громадян та довіру роботи до поліції.

22222222

Про це можна з упевненістю говорити за результатами проведеного круглого столу в Черкаській обласній державній адміністрації, який було організовано Черкаським правозахисним центром.

Проводячи аналіз роботи поліції в районах Черкаської області та вивчаючи думку місцевого населення, правозахисники дійшли висновку, що ефективність роботи правоохоронних органів знаходиться на низькому рівні, населення не відчуває себе у повній безпеці та не має повної довіри до органів правопорядку. Робота органів місцевого самоврядування (Лисянського та Звенигородського районів) в частині допомоги органам правопорядку майже не здійснюється.

За словами начальника головного управління національної поліції України Валерія Лютого, «Національній поліції досить складно виконувати свої обов’язки через брак кадрів, коштів та відсутність допомоги від місцевих органів влади».

3333333

Ці слова також підтверджуються статистичними даними. У більшості районах Черкаської області працює лише 2-3 дільничних працівника поліції на один район, на яких покладено обов’язок з проведення роботи з попередження злочинів та реагування на їх скоєння. При цьому, у районних відділах поліції в розпорядженні лише 3 автомобіля (в середньому) на один район.

Учасники АТО, які були присутні на круглому столі також висловили свою думку -  рівень роботи поліції  у районах на низькому рівні, дуже часто поліція реагує на виклики з великим запізненням, розслідування злочинів проводиться неефективно, співпраця між учасниками АТО, на прикладі Звенигородського та Лисянського районів, майже відсутня.

Як висновок, можна сказати про те, що реформа національної поліції проводиться неефективно в частині її проведення на місцевому рівні, населення не почувається в безпеці та не довіряє правоохоронним органам.

Правозахисники на круглому столі запропонували присутнім варіанти виходу з даної ситуації та підвищити рівень безпеки в громадах.

Насамперед це активна взаємодія органів місцевого самоврядування, громади, учасників АТО та поліції у питанні підвищення ефективності роботи поліції та загалом рівня безпеки для населення в громадах. Правозахисниками запропоновано запровадження програм з залученням коштів органів місцевого самоврядування на встановлення систем безпеки (систем відео нагляду у населених пунктах) та підготовку помічників дільничних з числа учасників АТО для здійснення превентивної діяльності та допомоги у дільничним поліції на сільській місцевості.

На думку правозахисника Тараса Щербатюка, «лише при ефективній взаємодії між усіма сторонами процесу можливе досягнення належного рівня безпеки для громад. Всі сторони повинні прикласти максимум зусиль для цього та налагодити ефективну комунікацію між собою».

По закінченню круглого столу сторони домовилися про взаємодію у напрямках:

- запровадження на місцевому рівні програм з підвищення взаємодії між громадами та поліцією.

- проведення роботи з органами місцевої влади з питань запровадження на місцевому рівні  інституту громадських помічників дільничних працівників поліції та залучення до превентивної діяльності учасників АТО.

- проведення роботи з органами місцевої влади щодо виділення ресурсів на допомогу роботи поліції.

- проведення з боку Головного управління Національної поліції у Черкаській області перевірок дільничних пунктів поліції та виправлення виявлених недоліків.

P.P.S. Проект «Посилення спроможності громад Черкаської та Херсонської областей впливати на роботу поліції з метою імплементації та прискорення реформи правоохоронної системи» реалізується за фінансової підтримки Посольства Королівства Нідерландів в рамках програми «Матра».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #44 Да уж... 14.06.2017 15:32
Как процветала коррупция в Смелянском райотделе так и продолжает процветать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #43 Яснозіря 12.06.2017 12:27
Я думав, що тільки бардак в нащшому селі, тому що Голова сільської ради Ткаченко не може навести порядок, так ...............і якщо таке робиться в правоохорпних органах тоді пробачти виникає питання, а чи правова ми державаа
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #42 Михайло Єжель 11.06.2017 10:32
Ви знаєте на місці пана Власенка начальника Смілянської районногшо відділу поліції мені було б соромно і я б доказав всім... попроосив начальника Черкаського ГУ НП України В.Супруна перездаати заліки по фізлідготоці при комісії, до складу якої обовязково увійшли громадські активісти Сміли,Шполи,Гор одища,Каамянки і Чигирирна, таким чином зняв це резонансне питання с повістки дня. Тим паче працівників поліції, які приймали заліки в нього по фізпідготовці звинувачують в корупції А якщо пан Власенко не напиши такого рапорта, то на місці пана Супрукна я б сам проявив таку ініціативу і призначити повторгні залвіки по фізпідготовці всім начальниками райвідділів. І все було б зроблкено по чесному...тоді громадкість бачила б чи є або не має корупції в обласній поліції при призначені на посади начальників райвідділів
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #41 Михайло Єжель 11.06.2017 09:53
Оце такі "липові"керівники у нас на Черкащині, що всі питання вирішується завдяки хабарів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #40 Олексій 10.06.2017 16:48
Дивно мені за корректорів "Прочерку", Ви хоча цього ******** бачили із яким він "кендюхом" ходить ??? То навіщо ви тоді корректуєти і не пропускаєти все що було написано в повідомлені моєму.Він на справді фізично не підготовлений і має зайву вагу і не пробіже навіть сто метрівку,не кажучи про більше.Він такий і школі був "товстун" і не міг пробігти.І тому виникає питання,а як його призначили начальником Смілянського райвідділу поліції,якщо він не міг здати заліки по фізпідготовці.Що ви думаєти ці заліки поставили йому за "красиві"очі чи його "кендюх"?Так ні...тільки за гроші... члени комісії,які проводили заліки по фізпідготовці взяли хабара і поставив йому залік.От до чого я вів,що в Черкаському ГУ НП УКраїни процвітає корупція,навіть в цих питаннях.Людина не законно займає поспаду,а ви прикриваєте викриття корупції в поліції.Тоді виникає запитання,якщо ваше ЗМІ так боїться боротися із викритям корупції в правоохороних органах розміщати замітку цю Хіба так борються з коруцією
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #39 Олексій 10.06.2017 12:04
Шо я Вам хочу сказати відносно всіх постів написаних тут.Я повністю згідний із дописувачами, що реформа проведена в поліції "грузинами" провалилася і вжається не вдалою. В результаті цієї реформи ми втратили дуже багато високо кваліфікованих працівників і на місто них прийшли молоді, бльшість яких з дипломами про вищу освіту,але з дипломами "липовими", які не відповідають рівню спеціальності кваліфікації, та ще й погано підготовлені фізично, в багатьох із них ще зайва вага.Я дивуюся дивлячись на них, які в них великі животи тобто "пузаті" і вони здали заліки комісі по фізпідготовці в тому числі по бігу і підтягваню. *************** *************** *************** *************** *************** *************** *************** *************** *************** ************* От з чого треба починаьи, в нас навіть в питані прийнятя заліків по фізпідготоавці процвітає корупція
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #38 Ксюха 09.06.2017 15:32
Да... Сергію. бачу що тобі треба шукати іншу роботу. Я завжди нашим однокласникам казала, що ти дуже скупий скряга і не далекий чоловік
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #37 Чорнобай 09.06.2017 12:09
Пани, Аваков і Супрун,а може краще Вас разлом з такими горе-керівниками... як С.Власенко (начальник Смиілянського райвідділу поліці) "реформувати" і поліція буде працювати як слід...як годинник
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #36 Наслідки реформи 09.06.2017 09:12
Зараз поліцейські в Черкаській області хабарів беруть у двічі більше ніж раніше...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #35 ГЕРЕШЕНКО 08.06.2017 17:38
ХОЧУ СКАЗАТЬ 007, ЧТО МЕНЯ МНЕНИЯ ОСЛА НЕ ИНТЕРЕСУЕТ,ЕСЛИ Я ГОВОРЮ О РЕФОРМЕ,КОТОРУЮ ПРОВЕЛИ В ЧЕРКАСКОЙ ОБЛАСТИ НЕ УДАЧНО В ПОЛИЦИИ, УВОЛИЛИ СПЕЦИАЛИСТОВ С ОГРОМНЫМ ОПЫТОМ РАБОТЫ, А НА ИХ МЕСТО ПОНАБИРАЛИ ТАКИХ СЕБЕ С "РЮКЗАКАМИ" ВПЕРЕДИ, ТА ЕЩЕ ВЗЯТОЧНИКОВ, ТОЛЬКО МОЛОДЫХ, КОТОРЫЕ СПЯТ И ВИДЯТ, ГДЕ Б УРВАТЬ СЕБЕ...ТО Я НЕ НАМЕРЕН ДИСКУТИРОВАТЬ С НИМ, КАКОЙ ЕГО С.ВЛАСЕНКО ХОРОШИЙ "СПЕЦИАЛИСТ",СПОРТСМЕН И РУКОВОДИТЕЛЬ,,П УСКАЙ ДАСТ ОТВЕТ ЗА ЧТО ЭТОГО ГОРЕ-РУКОВОДИТЕЛЯ С,ВЛАСЕНКО СНЯЛИ 1,5 ГОДА НАЗАД С ПОСАДЫ НАЧАЛЬНИКА ЧЕРНОБАЕВСКОГО РВ НП УКРАИНЫ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100