реклама

реклама

Із початку року на Черкащині зареєстровано три випадки захворювання на ботулізм із чотирма потерпілими, троє із яких — померли. Ще одному черкащанину поставили попередній діагноз "ботулізм". Про це в  коментарі кореспонденту УНН-Центр повідомив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Володимир Папач.

За його словами, випадки захворювання на ботулізм зафіксовані в Черкаському, Золотоніському (пов’язані з вживанням в’яленої річкової риби (лящ, тарань), виготовленої в домашніх умовах) та Чорнобаївському (після вживання м'ясної тушонки домашнього виготовлення) районах.

bb9f6ec347673989cb9b7ddbcd07ba4b9abdc569

"Минулого тижня ще одному черкащанину, жителю Канівського району, поставили попередній діагноз "ботулізм". Він вживав і в'ялену рибу, куплену в супермаркеті, і домашню консервовану рибу, тому наразі достеменно невідомо, через які саме продукти могло відбутися зараження. Лабораторні дослідження тривають", — розповів Володимир Папач.

Він зауважив, що проблема є актуальною, тому жителі Черкаської області мають утриматися від придбання консервованих продуктів на ринках, у місцях стихійної торгівлі. З особливою уважністю дотримуватися рекомендацій, що стосуються консервування, і обов'язково піддавати продукти ретельній термічній обробці.

"Випадки захворювання на ботулізм фіксують і в інших областях України. На мою думку, не в останню чергу це пов'язано з обмеженнями на законодавчому рівні, зокрема, через мораторії на проведення перевірок та суттєве зниження відповідальності за порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів", — сказав Володимир Папач.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 депутат 13.06.2017 08:13
Щось дуже підозріло, то внезапно почали помирати від вживання сурагатного алкоголю, зараз від вживання риби і рибних консервів. Цей канівчанин, дай йому Боже здоров*я, виходить що харчуєтья однією рибою, в*ялену, заїдає консервованою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100