реклама

реклама

Відмовитися від придбання автомобіля Infiniti – із такою пропозицією звернувся голова обласної ради Олександр Вельбівець до комунального автопідприємства обласної ради.

Вельбивець

Про це він заявив під час сьогоднішньої сесії, відповідаючи на запитання депутата Миколи Булатецького.

Як пояснив у коментарі «Прочерку» Олександр Іванович, він написав листа до автопідприємства у зв’язку з тим, що питання придбання нового автомобіля набуло значного резонансу. Керівництво «АТП Черкаської обласної ради» погодилося із позицією Вельбівця й відмовилося від придбання автівки.

На думку Олександра Івановича, господарське питання придбання автівки «обросло відвертими політичними спекуляціями».

– По-перше, обласна рада не купує автомобілів (як про це багато писали). Купує комунальне підприємство обласної ради – це різні речі. По-друге, автомобіль купується не обов’язково для голови обласної ради, адже підприємство обслуговує не тільки обласну раду, а й облдержадміністрацію, її структурні підрозділи й узагалі на договірних умовах працює на замовлення. По-третє, у документації не йдеться про Infiniti, – зазначив пан Вельбівець.

За його словами, він був учасником обговорення питання щодо закупівлі автівки автопідприємством. Про Infiniti тоді не йшлося – таких автомобілів на підприємстві наразі немає, досвід роботи з ним відсутній, а в Україні представництва цього автовиробника не працюють. Підприємство орієнтувалося на автомобілі Toyota Camry з двигуном 3,5 л, оскільки вже має три такі автівки, закуплені більше 10 років тому. Планувалося замінити ці машини, оскільки останнім часом на їх ремонт витрачалося забагато коштів. Відповідні технічні характеристики (включно зі шкіряним салоном та ін.) було підготовлено на конкурс.

– Планувалося використати 1 мільйон гривень коштів, які були виділені бюджетом ще у березні, і 650 тисяч гривень – власних коштів підприємства. Але потім, коли пропозицію «вивісили» на Prozorro, стало відомо, що Toyota Camry з двигуном 3,5 літра зараз в Україні офіційно не сертифікована. Натомість таким технічним характеристикам ідентична Infiniti – саме пропозиція про Infiniti надійшла першою на сайт Prozorro, – зазначив пан Вельбівець. – Звідси в когось і взялася ідея, ніби ми хочемо придбати Infiniti.

Олександр Іванович наголосив, що оскільки історія з придбанням автопідприємством облради нової автівки набула значного резонансу, а також у зв’язку з тим, що під час війни справді не можна витрачати кошти на непершочергові потреби, він, хоч і не має права прямого втручання в роботу підприємства, але просив підприємство відмовитися від такого придбання, особливо в частині використання бюджетного ресурсу.

– Хоч автоперевезення – це основний вид статутної діяльності «АТП Черкаської обласної ради», і воно повинно розвиватися, але я рекомендував краще за 2-3 роки акумулювати власний ресурс і тоді вже купляти автомобіль, який підприємству здасться найоптимальнішим, – додав голова облради. – Тоді на цьому ніхто спекулювати не зможе. А бюджетний ресурс я порадив повернути в бюджет, щоб перерозподілити його на інші потреби. Підприємство відповіло, що пристає на мою думку, знімає свою пропозицію із системи державних закупівель і звертається до управління фінансів з проханням внести зміни у відповідні документи й зменшити асигнування для автопідприємства на 1 мільйон гривень.

Відповідаючи на запитання кореспондента «Прочерку», Олександр Вельбівець повідомив, що сам їздить на одній із старих Toyota Camry. У 2013 році на цій машині замінили автоматичну коробку передач, витративши на це 226 тис. грн.

– Уявіть, яка вартість агрегатів для цього авта, – сказав голова облради. – Але навіть зараз із ним є проблеми: при включенні передачі відчувається вібрація, ударне навантаження. Тобто, машина не працює так, як повинна працювати. Але принаймні ще їздить. Тому будемо експлуатувати те, що є.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Вадим 23.06.2017 20:46
вирішили вакцин Пентаксим краще купити 1900доз замість Інфініті?.якщо Тойоти немає за що ремонтувати то саме дешевше в ремонті це Сенс,потім Ланос.ВВП України створюють укравто.імп авто ідуть в залік ввп країни виробника.невже економісти облради не читали Капітал Маркса?.за сало вчились як і половина студентів? (Пежо-301 1.2 3-х циліндровий суперекономічни й від 4.5літри бензину 92-95.)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100