Управління Державної виконавчої служби у Черкаській області в коментарі «Прочерку» повідомило, що вже зареєструвало близько 37 тисяч заяв про погашення заборгованості за рішенням суду, виконання яких гарантується державою. 33 тисячі – внесено у реєстр, а вже 22 – передали до органів, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів.

компенсація – У Державній виконавчій службі ми здійснюємо інвентаризацію цих справ, перевіряємо пакет документів та вносимо дані у реєстр. Однак, через значну кількість питань від заявників стосовно оформлення пакету документів виникають затримки під час роботи, – розповідає керівник Управління ДВС у Черкаській області Ярослав Фатенко.

За його словами, держава вже спрямувала кошти на перші компенсації черкащанам. Щоб не уповільнювати процес оформлення документів, у ДВС розповідають про те, хто, коли, куди та які документи має подавати для отримання коштів.

Порядок погашення заборгованості за рішеннями суду, виконання яких гарантується державою затверджений Постановою КМУ № 440 від 03.09.2014 року

Рішення розподіляються в порядку такої черговості:

Перша черга - рішення щодо пенсійних та соціальних виплат, про стягнення аліментів, відшкодування збитків та шкоди, завданих внаслідок злочину або адміністративного правопорушення, каліцтва або іншого ушкодження здоров’я, а також у зв’язку з втратою годувальника.

Друга черга - рішення, пов’язані з трудовими правовідносинами.

Третя черга - інші рішення.

У ДВС наголошують, що приймають для перевірки та вносять до кожної з черг лише рішення, які набрали чинності або ухвалені до 1 січня 2013 року. Не беруть до розгляду ті рішення, які були змінені чи скасовані в апеляційній інстанції після 1 січня 2013 року.

Перелік документів:

- заява, у якій обов’язково вказують номер рахунку або поштові реквізити, на які слід перерахувати кошти;

- рішення, виконавчий лист або постанова суду, що завірені належним чином у суді (мокра печатка, підпис судді, дата вступу;

- копії цих рішень;

- копія паспорту та довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які відмовилися від прийняття реєстраційного номера і мають відмітку у паспорті.

Головний спеціаліст відділу організації та контролю за виконанням рішень УДВС ГТУЮ у Черкаській області Маргарита Ткачова зауважує, що у разі успадкування цих коштів за рішенням суду правонаступники мають подати також ухвалу суду про заміну сторони у виконавчому провадженні, свідоцтво про право на спадщину, що завірене нотаріусом.

Куди йти з документами?

Зазначені документи подають до канцелярії ГТУЮ у Черкаській області для реєстрації. Адреса: бульвар Шевченка 185 (перший поверх, приміщення Черкаської ОДА)

Управління ДВС перевіряє документи та вносить до реєстру рішень, виконання яких гарантується державою.

Після – заявнику і боржнику відправляють повідомлення про прийняття такого рішення для обліку із зазначенням черги, до якої воно включене. Зазначається номер, під яким воно перебуває в реєстрі. Також вказують ресурс, на якому можна ознайомитися з інформацією про стан заборгованості (www.stack.informjust.ua).

Боржнику також відправляють повідомлення про надання документу про здійснення нарахування зобов’язань із підписом уповноваженої особи та печаткою.

У разі відсутності заборгованості або її погашення, управління ДВС повертає документи заявнику. У разі наявної заборгованості готується пакет документів для передачі рішень до органів, що здійснюють казначейське обслуговування державних коштів. Це відбувається щоквартально до 10 числа місяця, який настає за звітним періодом.

Звертатися за консультаціями щодо погашення заборгованості за рішенням суду, виконання яких гарантується державою, черкащани можуть у четвер з 9 до 13 години за номером 71-22-19.

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 майя 25.07.2018 16:37
З 2014 року подали документи .Раз у рік повертають,для того щоб уточнити (індекс,адресу тощо)зараз у 2018році повернули повністю.Причина : зміни в законодавстві .Подавати документи необхідно за місцем боржника.А я перїхала в іншу область і пенсійна справа з боргом була передана .Знову лохотрон.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Володимир 01.12.2017 20:59
Цитую Стягувач:
Лохотрон повний!

Лохотрон,це трошки інше,це коли сам вляпавсь в гонитві за грошима! А тут грабунок серед білого дня!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Володимир 01.12.2017 20:56
Моя перша черга надійде через 1600,5 років(підрахува в),"щиро дякую"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Володимир 01.12.2017 20:53
За два з половиною роки моя перша черга продвинулась аж,на 318 чол(майбуть померли).З такою швидкістю моя черга на отримання грошей настане через 1600,5 років!Щоб ви падлюки вдавились цими грошима!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Стягувач 01.07.2017 20:30
Лохотрон повний!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100