реклама

реклама

З метою аналізу результатів роботи служби зайнятості Черкащини протягом І півріччя 2017 року, визначення пріоритетних напрямів діяльності на поточний період та моніторингу стану розвитку підприємництва в регіоні проведено нараду за участю директорів базових центрів зайнятості. Захід проходив на базі Звенигородського районного центру зайнятості під головуванням директора обласної служби зайнятості Григорія Дендемарченка.

фото

У своєму виступі директор розповів про сучасні тенденції на ринку праці регіону, акцентував увагу на основних завданнях щодо підвищення ефективності обслуговування населення. Аналізуючи результати роботи обласної служби зайнятості протягом січня-червня поточного року він відмітив позитивну тенденцію у напрямку надання послуг клієнтам служби, як роботодавцям, так і незайнятому населенню. «У 2017 році спостерігається зменшення навантаження на зареєстрованому ринку праці. Так, протягом І півріччя послугами служби зайнятості скористалися 38 193 безробітних, що становить 87,5% до 6-ти місяців 2016 року. Завдяки спільним зусиллям та співпраці органів влади, служби зайнятості, роботодавців, громадських організацій та інших соціальних партнерів, вдалося зберегти прогнозованість та контрольованість ситуації на ринку праці. На цей час вдалося забезпечити роботою понад 20 тис. осіб, зросла кількість роботодавців, які співпрацюють із центрами зайнятості щодо вирішення своїх кадрових питань, що сприяє більш динамічному надходженню вакансій та їх укомплектуванню», - відзначив Григорій Дендемарченко.

За його словами застосування нових підходів в організації роботи з особами, які звертаються до центрів зайнятості у пошуку роботи, сприяють збільшенню чисельності осіб працевлаштованих до набуття статусу безробітного та скороченню тривалості зареєстрованого безробіття. У січні-червні близько 7 тис. осіб працевлаштовані в перші дні звернення до центів зайнятості.

Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці здійснювалася організація та проведення професійного навчання безробітних. З початку року на професійне навчання направлено 4 721 безробітних.

Залучення безробітних до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру також залишається одним з основних напрямків роботи у ІІ півріччі 2017 року. За сприянням базових центрів зайнятості з початку поточного року залучено до участі у відповідних роботах 7,4 тис безробітних.

Загалом з початку року активними заходами сприяння зайнятості охоплено 7 387 безробітних, зростання рівня охоплення цими заходами до 19,3 % сприяло зменшенню безробіття в регіоні.

Окрему увагу директор звернув на активну участь обласної служби зайнятості в реалізації діючих в регіоні цільових та галузевих програм, зокрема Програми зайнятості населення, Обласної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки тощо. Наразі в області ведеться робота щодо розроблення та затвердження місцевих програм сприяння розвитку підприємництва, центри зайнятості вийшли з пропозицією щодо передбачення в цих програмах коштів на підтримку підприємницьких ініціатив безробітних, зокрема учасників АТО, ВПО та інших соціально-вразливих верств населення.

Під час наради директори базових центрів зайнятості активно обмінялися досвідом роботи з організації окремих їх напрямків діяльності. Зокрема, Валентина Германова – в. о. директора Корсунь-Шевченківського, Леонід Микитенко – директор Звенигородського та Світлана Коршунова – Чигиринського районних центрів зайнятості розповіли про сприяння розвитку зеленого та військового туризму у відповідних районах.

Питання про співпрацю базових центрів зайнятості з об’єднаннами територіальними громадами висвітлили директори Олександр Гриценко – Черкаськго та Тетяна Кондратенко – Катеринопільського районних центрів зайнятості.

Про спільні дії місцевої влади і центру зайнятості у сприянні розвитку зеленого туризму розповів сільський голова с. Моринці Звенигородського району Євгеній Штанько.

В рамках проведення наради всі учасники ознайомилися з сільським туризмом та взяли участь у виїзній робочій зустрічі з власниками садиб с. Моринці «Тарасові шляхи» - Лідією Шліхтою та «Кобзарева колиска» - Вірою Чепурною. Господині презентували свої володіння, розповіли про співпрацю з центром зайнятості, охарактеризували практичні навички ведення сільського зеленого туризму: вимоги до території садиби, проживання та харчування, проведення пізнавальних та розважальних програм.

Досвідом роботи Громадської організації «Всеукраїнський військово-патріотичний центр-музей «Шампань», що знаходиться на одноіменному хуторі поділився керівник Олег Бойко.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Лора Рубченнко 07.07.2017 13:07
Гриша просто "комсомолець" і цим все сказано
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 НСПП 06.07.2017 16:43
Дійсно, директор обласної служби зайнятості Григорій Дендемарченко, по праву займає цю посаду, він висококваліфіко ваньий управлінець...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100