реклама

реклама

Цікавою і колоритною стала зустріч «Ой, на Івана, Ой, на Купала», яка проведена Відділенням Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» в м.Черкаси (виконавчий директор Бугеря Тетяна Анатоліївна). Зустріч відбулась на природі, в Долині Троянд.

DSCN3692

Напередодні свята родина Пушкаренко Світлани Борисівни, за традицією святкування Купайла, зібрала трави і квіти та виготовила купальські вінки. На зустрічі прозвучали розповіді про свято, про чарівні і лікувальні властивості польових та лісових трав і квітів. Присутні вшанували одну з двох стихій, якім у святі Купайла поклонялись наші пращури. Віддали данину Воді - дівчатка пускали на воду вінки.

У виконанні Кухарчик Ганни Миколаївни та Ковтун Валентини Миколаївни пролунали купальські пісні, які заворожили не тільки учасників зустрічі, а й черкащан, що прийшли до Дніпра. Навіть прозвучало прохання заспівати ще пісень, які зняли  на відео.

Чаювання з солодощами додало ще більше святкового  настрою та гарних емоцій.

Зустріч проведена в рамках проекту «Активізація жертв нацизму та людей старечого і похилого віку інших категорій шляхом участі в заходах соціального спрямування та здорового способу життя» за програмою «Місце зустрічі – Діалог» в Україні Німецького Федерального Фонду EVZ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100