реклама

реклама

Відділення Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» в м. Черкаси відзначає своє 15-річчя.

З нагоди цієї події відбулась зустріч, на якій були присутні волонтери Відділення, представники установ та громадських організацій, що співпрацюють з  організацією, та учасники проектів, які в даний час виконує Відділення.

Виконавчий директор Відділення Тетяна Бугеря презентувала історію створення «ТЛУ» в Черкасах, напрямки діяльності, виконані проекти та проведені заходи для покращення життя людей поважного віку.

DSCN7296

Представникам територіального центру, голові ГО «Черкаське обласне громадське об’єднання «Життя без бар’єрів» Лесі Валяєвій, керівнику обласного літературного об’єднання ім. В.Симоненка при Черкаській обласній організації НСПУ Катерині Вербівській, духовному керівнику благодійної організації «Школа здоров’я» Тетяні Голінько та іншим, хто протягом 15 років тісно співпрацював з Відділенням,  вручено Подяки за співпрацю.

Волонтери Відділення Галина Блощаневич, Марія Темченко та Валентина Коровіна, що стояли у витоків створення організації, отримали пам’ятні подарунки.

Колектив територіального центру надання соціальних послуг м.Черкаси привітав волонтерів Відділення та побажав, щоб всі починання увінчались успіхом, реалізовувалось задумане та члени Відділення отримували задоволення від своїх справ.

Поетеса Катерина Вербівська  привітала учасників зустрічі,  прочитала власні вірші та подарувала власну нову збірку віршів «Тополине танго». Прозвучало музичне вітання у виконанні  Вероніки

2      26.09.2017 День пох віку

Оржехівської та Насті Компанієць від Міжнародної благодійної організації «Школа здоров’я» та теплі вітальні слова від Тетяни Голінько.

Від імені колективу волонтерів та підопічних виступив Федорин Вадим Трохимович, 1938 року народження.  Він висловив велику вдячність керівнику організації Бугері Тетяні Анатоліївні за невтомну турботу і уважне ставлення до членів організації та їх підопічних, за допомогу у вирішенні виникаючих питань, в проведенні зустрічей, які покращують настрій, позитивно впливають на моральний клімат в колективі. Регіна Бейзе сказала: «Я нещодавно влилася в колектив Відділення, була дуже тепло прийнята всіма. Мені здається, що  я давно знайома з усіма, відчуваю себе дуже комфортно і щасливо, бо влилася в таку гарну організацію».

21 IMG_20201002_091329

З нагоди 15-річчя організації Тетяна Бугеря розповідає: «За 15 років діяльності проведено багато добрих справ. Волонтери Відділення допомагають одноліткам вдома; надають консультативні послуги; займаються адвокацією інтересів громадян похилого віку, проводяться навчання волонтерів з актуальних питань життя літніх людей та інше.

Значну увагу волонтери Відділення  приділяють людям, постраждалим в роки Другої світової війни. З 2012 року Відділення брало участь у чотирьох  проектах за програмою  «Місце зустрічі – Діалог» в Україні, з 2019 року - працює за програмою «Ми поруч! Підтримка людей, постраждалих від нацизму» Німецького Федерального  Фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє». Заходи, які проводяться в рамках проектів, покращують морально-психологічний стан як підопічних, так и самих волонтерів. З виконання проекту почались заняття фізичними вправами в Долині троянд, які вже п’ять років проводяться влітку. Продовжується збирання життєвих історій тих, хто в роки війни був вивезений на примусові роботи, в концтабори у Німеччину. Це дає можливість краще розуміти історію нашої країни.

IMG_20190206_124632

Велику користь для громади міста мають проекти Відділення щодо обізнаності про деменцію у людей похилого віку. Тренінги для волонтерів, родичів осіб з деменцією, соціальних робітників територіального центру, поліції та освітян надали  їм можливість отримати знання про симптоми деменції, принципи роботи з такими людьми. Відділення поширило інформацію про навчальні відео щодо догляду за особами з деменцією, які розроблені Всеукраїнською організацією,

За 15 років діяльності проведено безліч заходів для покращення морально-психологічного стану людей поважного віку. Це зустрічі з відомими людьми, зустрічі-спогади, відвідування музеїв, лекції з історії країни та міста, озеленення міста».

Волонтер Відділення Галина Блощаневич зазначає: «Ми всі об’єднані загальною ідеєю, це продовжує нам життя».

Дружня атмосфера, спілкування у колі друзів спонукають до нових корисних справ.

Відділення продовжить робити добро, підтримувати тих, хто цього потребує!

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100