реклама

реклама

Сьогодні в Черкасах проходить робоча нарада Державної служби зайнятості з підведення підсумків діяльності за І півріччя 2017 року та обговорення актуальних напрямків покращення взаємної співпраці служби зайнятості із роботодавцями та соціальними партнерами, а також проблемних питань реформування діяльності служби.

19727369_1869293386727609_737516529_o

Головуючий на нараді в. о. Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко повідомив, що служба сьогодні перебуває на порозі серйозної реорганізації.

– Нас маємо створити соціальну сервісну службу. Нас мають перестати називати біржою, куди приходять лише отримати допомогу. Для роботодавців ми маємо зробити якісний підбір кваліфікованих працівників. А для безробітних та шукачів роботи (хто хоче змінити роботу) маємо стати сервісом по допомозі. Маємо удосконалити організаційну структуру, результатом чого має стати перетворення базових центрів зайнятості з адміністративних установ в сучасні сервісні центри. Більшість базових центрів зайнятості буде реорганізована шляхом приєднання до регіонального центру зайнятості та створення філій, але філія мати всі можливості виконувати необхідну роботу і завдання. Не може бути в центрі зайнятості директор, заступник, два бухгалтери, дві чи три особи, що займаються з роботодавцем. Все має бути змінено до навпаки! Зміни сприятимуть покращенню якості послуг! – наголосив Ярошенко. – Крім того, має бути осучаснення служби. Маємо працювати з відео резюме, навчання клієнтів англійській мові тощо.

За словами Ярошенка, у зв’язку з рішенням уряду щодо підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 3 200 грн спостерігається тенденція до підвищення економічної активності підприємств, активізуються ринок праці, налагоджується співпраця з новими роботодавцями, а у зв’язку з цим і зростає кількість зареєстрованих вакансій.

– Протягом І півріччя поточного року кількість вакансій у базі даних ДСЗ зросла на 19 % (до 571 тис. одиниць). Чисельність осіб, працевлаштованих за сприяння державної служби зайнятості, збільшилася на 38 тис. або 10 % та становить 426 тис. До тимчасової зайнятості шляхом організації громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 135 тис. осіб, - відмітив він звертаючись до директорів обласних центрів зайнятості.

Учасниками наради стали представники обласної влади Черкащини. Вони радили директорам регіональних служб зайнятості не втрачати нагоди та ближче познайомитися з Черкащиною у рамках перебування в області. Зокрема, відвідати фестиваль в Грушківці.

Щодо виступів, то у той час як представники влади наводили позитивні приклади зайнятості населення, керівник федерації профспілок області Петро Шевченко згадував за старіння кадрового ресурсу та міграцію робітників за кордон.

– Сьогодні потрібно говорити про легалізацію трудових відносин, про необхідність рівня підвищення соціальних стандартів. Середня офіційна зарплата сьогодні в області за січень-травень становить 5470 грн. Зрозуміло, що є проблеми. Тож , – наголошував Шевченко.

Голова облради Олександр Вельбівець зазначив, що сьогодні на Черкащині є гарні приклади співпраці органів місцевого самоврядування з службами зайнятості, коли безробітних залучають до громадських робіт.

– А щоб охопити громадян роботою, приймаються відповідні програми, зокрема, і обласна програма зайнятості населення. Також в області поширюється практика створення кооперативів, що також вирішує проблему зайнятості населення, особливо на селі, бо сільське населення найбільш уражене таким соціальним явищем як безробіття, – зазначив Вельбівець.

Він також зазначив, що гостро в області і Україні стоїть питання детінізації зайнятості населення.

– Певне обмеження на перевірки призводить до того, що несвідомі суб’єкти підприємництва демонструють не зовсім прозору зайнятості, що не стимулює до чесної роботи й інших підприємців. Вважаю, що накладання мораторію на перевірки підприємців є не досить правильним, – зауважив голова облради.

19727230_1869293300060951_1973319309_o

Перший заступник голови ОДА Віталій Коваль розповів про співпрацю влади з бізнесом, коли спільно вирішувалися питання з ПАТ «Азот» та Обленерго. Також згадав за роботу з закладами освіти, зокрема, профтехучилищами, де студенти вже з третього курсу мають конкретну виробничу практику.

– Сподіваюся, що за сприяння влади і бізнесу центри зайнятості зможуть стати центрами кар’єрного росту, – зазначив Віталій Коваль.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #7 Реорганізатор 08.07.2017 19:08
Цитую Дубовий:
А це хто там в призедії крайній від вікна спить ???

То Петро Шевченко з профспілок. І він не спить - просто фото таке "якісне".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #6 Оце так номер! 08.07.2017 19:05
Дивна вишиванка у Віталія Коваля - з вишивкою по рукаву. Жіноча? :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Думка платника податків 08.07.2017 18:42
Керівницьво Державної служби зайнятості фактично визнало, що в службі занадто нероб. Дійсно, повинні бути зміни.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Дубовий 08.07.2017 15:14
А це хто там в призедії крайній від вікна спить ???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Дубовий 08.07.2017 13:06
Гришка молоодца, за два тижні проавів три заходи, напевно почув що смаленеим пахне
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Рамір 08.07.2017 06:45
Непотрібна структура.Хіба що для пияків та ледарів-бо ж де ще платять гроші за нізащо?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 правда 07.07.2017 17:04
потужний захід
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100