реклама

реклама

Усі без винятку черкаські тролейбуси на сьогодні мають стікери з QR-кодами, за допомогою яких можна оплатити проїзд без готівки, застосовуючи лише смартфон з додатком Приват24.

Стикер

Нагадаємо, раніше таким чином можна було розплатитися тільки в автобусах маршрутів № 8, 21, 26, 27. Загалом в Україні оплата проїзду в громадському транспорті через QR-коди можлива в 16 містах.

– Це – спільна ініціатива міської влади Черкас і ПриватБанку, – повідомив сьогодні журналістам міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. – Я впевнений, що це – тільки початок. Сподіваюся, згодом в усіх комунальних підприємствах, школах, дитсадках, культурних закладах (таких як зоопарк) можна буде здійснювати необхідні грошові розрахунки, застосовуючи Приват24.

На переконання Анатолія Бондаренка, це не тільки дозволить позбутися стояння у чергах у банківських установах, а й дозволить державі, місту та підприємствам краще обліковувати рух коштів.

– Ми повинні розуміти, який у нас пасажиропотік, скільки людей оплачують проїзд, щоб формувати фінансовий план комунальних підприємств на наступні роки, – зазначив Анатолій Васильович.

Міський голова переконаний, що оплата в громадському транспорті за допомогою QR-коду, як і кожний корисний товар, матиме свого покупця.

– Думаю, ця послуга заохотить більше їздити тролейбусами молодих людей. Цікавляться нею і пенсіонери. Мені розповіли, що в автобусах пенсіонери вже зараз іноді оплачують проїзд через смартфони. Будь-яка нова послуга йде на користь. Хтось розраховуватиметься, як і раніше, готівкою, хтось – через QR-коди, хтось застосовуватиме валідатори (пристрої для оплати через картку, – ред.), коли вони з’являться нашому громадському транспорті.

Керівник напрямку платежів та переказів Черкаської філії ПриватБанку Володимир Добровольський нагадав, що ПриватБанк до кінця вересня проводить акцію «Катаємо безкоштовно!» Клієнти ПриватБанку можуть оплатити проїзд в транспорті з картки Mastercard, відсканувавши стікер із зображеним QR-кодом (щонайменше двічі протягом одного дня) й отримати повернення коштів за другий куплений квиток на свою картку Mastercard.

На сьогодні повернуто вартість близько 300 квитків.

– ПриватБанк, будучи високотехнологічною установою, ставить свої напрацювання на службу жителям Черкас, допомагає державним органам влади та місцевому самоврядуванню, – підсумував керівник Черкаської філії ПриватБанку Віктор Шуршин. – Черкаси можуть розраховувати на підтримку з нашого боку й у подальшому.

Спiкери

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100