реклама

реклама

Питання про продаж 4-х земельних ділянок заводу «Азот», на яких розміщені виробничі приміщення підприємства,  на сьогоднішній сесії міської ради депутати розглядали в режимі спільного засідання. Як уже повідомляв «Прочерк», загальна вартість землі, яку місто продало підприємству, - понад 109 мільйонів гривень. За словами директора департаменту архітектури, будівництва та землеустрою міськвиконкому Марини Геращенко, «Азот» уже сплатив аванс у розмірі 5 мільйонів гривень. Протягом щонайбільше 30 днів після рішення про продаж має сплатити ще 50% суми. Решту грошей виплачуватиме рівними частинами протягом наступних 2-х років. Тобто 25 мільйонів – у 2012 році і 25 – у 2013-му.

 Депутат від Комуністичної партії Віктор Білоусов під час розгляду питання нагадав про борги, які має Черкасиводоканал перед «Азотом» за очистку стічних вод. Запропонував домовитися, щоб «не забирали 9 мільйонів гривень».

На що міський голова Сергій Одарич зауважив, що відповідно до угоди, яка підписана з підприємством, і яку затвердили депутати, в 10-денний термін після надходження коштів місто має повернути підприємству заборгованість Водоканалу в сумі 10, 7 мільйона гривень.

Депутат від «Батьківщини» Роман Діскант виступив із пропозицією «не дражнити «Азот».

- Треба взяти ці гроші, які нам дають. Тому що ми не отримаємо нічого. Я так розумію, «Азот» може сказати: не хочете платити свої борги, ми не будемо викупляти. І платитимуть оренду, їм так буде вигідно. Ми не побачимо цих грошей ніколи. Треба йти на компроміс, а компроміс – це коли кожна сторона трохи незадоволена.

Сергій Одарич зазначив, що з оренди усіх земельних ділянок місто у рік отримуватиме навіть менше, ніж 6 мільйонів гривень.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100