реклама

реклама

Слідчим відділом прокуратури Черкаської області на даний час проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом привласнення та розтрати бюджетних коштів службовими особами головне управління капітального будівництва Черкаської ОДА та приватного підприємства.

155443

Також проводиться розслідування за фактом ухилення від сплати податків приватним підприємством при проведенні будівельних робіт та реконструкції об’єктів, зокрема, маєтку Енгельгарда в селі Будище Звенигородського району на Черкащині.

Про це «Прочерку» повідомила слідча в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури Черкаської області Юлія Лагута.

– Договір про будівельні роботи був укладений на суму більше 17 мільйонів, проте управлінням капітального будівництва з бюджету було отримано 6,5 млн, які були перераховані підприємству. Наразі досліджується відповідність актів виконаних робіт даній сумі, – сказала Юлія Лагута.

За словами фахівця, на даний час досліджуються всі обставини кримінального провадження, проводяться слідчі дії, призначені експертизи, за результатами яких буде прийняте рішення.

Дане кримінальне провадження розслідується за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 366 (Службове підроблення) та 212 (Ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання за цими статтями – 12 років позбавлення волі. За грати ризикують потрапити як службові особи так і виконавці будівельних робіт.

Цікаво, що дане кримінальне провадження було деякий час в інших органах досудового розслідування, вже потім перейшло до прокуратури Черкаської області. В цілому розслідування триває з 2013-2014 років…

Нагадаємо, сьогодні мощена плиткою стежка до маєтку Енгельгарда в селі Будище Звенигородського району на Черкащині заросла травою. Сама ж плитка нерівна, бо стелилася взимку на замерзлий грунт. Красивих кованих ліхтарів, біля яких ще у 2011-2012 роках фотографувалися молодята, взагалі немає. Сам родинний маєток Енгельгарда, де «козачкував» колись малий Тарас Шевченко, стоїть лиш трохи відреставрований ззовні, а всередині – стіни з голою цеглою і дротами, що висять на них…

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #7 Влад 17.08.2017 17:25
Ну что хлопци,всё идёт к досрочным выборам.Так, как все эти наезды, есть ничто иное,как сигнал ткаченко о том,как нужно постараться чтобы не загреметь на нары с конфискацией.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Щука 17.08.2017 17:11
Хтось дуже хоче розхитати лодку, комусь дуже хочеться з прапорами походити по проспектах, вигукуючи "Геть". Чому? Тому що працювати не вміють. Нічого, навіть собачої будки в житті не збудували і закликають до дестабілізації в державі. Ми не дозволимо цього зробити, нам з такими не по дорозі[11]. — 3 березня 2017 року Петро Порошенко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #5 федор принципиальный 17.08.2017 13:27
Опоздали-при"Золотой подкове" в то время прошлись четко черева и ткаченко,езжайт е в Водяныки и Кедину Гору и начинайте оттуда.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 СЕРГЕЙ 17.08.2017 12:18
Тяжелая работа в прокуратуре-надо провести так работу чтобы не установить виновных
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Будда 17.08.2017 10:52
А хіба у прокуратури не забрали функції слідства та право проводити перевірки?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Черкащанин 17.08.2017 10:36
Прокинулися нарешті! Хто тоді при Тулубку керував управлінням капітального будівництва ОДА? І де він зараз - в рашці теж де-небудь?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Підприємець 17.08.2017 10:06
В обов'язковому порядку на виконання вказаних будівельних робіт укладався договір, складалась кошторисна документація, якою визначено вартість таких робіт - 17 млн. грн. Однак, з державного бюджету перераховано лиши 6,5 млн. грн., тобто наполовину менше. Звичайно, внаслідок припинення фінансування підрядник припинив виконання будівельних робіт. Тобто, вини підрядника немає. А зазначені в статті обставини щодо крадіжок ліхтарів до підрядника немають ніякого відношення. Сам факт розслідування цієї справи на протязі 4 років свідчить лише про одне - відсутність будь-яких зловживань з боку службових осіб ОДА та підприємства - підрядника.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100