У дошкільних навчальних закладах Черкащини дошкільну освіту здобувають понад 43 тисячі дітей. Діти віком від 3 до 6-7 років охоплені дошкільною освітою на 97%. Діти п’ятирічного віку охоплені стовідсотково. Про це на селекторній нараді в ОДА повідомила заступник начальника управління освіти і науки Черкаської ОДА Оксана Сімушіна.

У січні-травні цього року в області було відкрито додаткові чотири дошкільні групи, проведено реконструкцію закладу, що тривалий час не працював, у селі Леськи.

Як зазначила доповідач, за міністерським рейтингом довкілля Черкащини посідає перше та друге місця.

– Однак кількість дітей на 100 місць значно перевищує норму в Черкаському районі, Золотоноші, Черкасах, Умані. Проблемним залишається і перебування дітей на черзі до дошкільних закладів. Загалом таких аж 1512 осіб. Прошу керівників райдержадміністрацій відновити діяльність непрацюючих дошкільних закладів, вирішити питання повернення в освітню галузь для потреб дітей закладів, приміщення яких перебувають в повній чи частковій оренді, – зазначила Оксана Сімушіна.

Вона також порадила керівникам районів сприяти розвитку мережі приватних дошкільних навчальних закладів.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Екс-депутат 21.08.2017 10:40
Цікаво, як голова райдержадмініст рації реально, не на словах, а на ділі, з його повноваженнями та можливостями, може сприяти розвитку мережі приватних дошкільних навчальних закладів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100