Міськраді забракло голосів щоб розпустити виконком. На сьогоднішню сесію було винесено три проекти про розпуск виконкому і звільнення заступників міського голови, однак жоден із них не отримав підтримки більшості депутатів.

Нагадаємо, 10 серпня міська рада ухвалила рішення про розпуск виконкому, проте 14 серпня міський голова Черкас Анатолій Бондаренко наклав на нього вето, посилаючись на доповідну записку керівника юридичної служби Володимира Шабанова.

Юрист зазначав, що рішення передбачає лише припинення повноважень заступників міського голови. Крім того, рішення передбачало припинення діяльності розпущеного виконкому та створювало вакуум влади в місті. Міський голова запропонував свій проект розпуску виконкому, відповідно до якого заступники мера звільняються, а виконком працює до призначення нового складу.

Як заявив на сесії секретар міської ради Олександр Радуцький, якби був прийнятий цей проект, розпущений виконком міг би працювати місяцями, а то й роками.

З огляду на це, на сесії крім старого рішення, на яке було накладено вето, і проекту, запропонованого Анатолієм Бондаренком, було внесено третій проект, підписаний депутатом Русланом Зорею.

До його редагування долучився й Олександр Радуцький. Відповідно до проекту, виконком розпускається, а заступники звільняються 4 вересня. Тобто старому виконкому є час для прийняття невідкладних рішень.

Оскільки голосів депутатів не вистачило ані для прийняття проекту Бондаренка, ані для подолання вето, накладеного мером на попередній проект, ані для схвалення проекту Зорі, якому забракло одного голосу, виконавчий комітет працюватиме і далі. В роботі сесії оголошено перерву.

реклама

Коментарі  

 
+7 #2 Юхим 28.08.2017 12:16
КЛОУНИ. Розпусьтьт ьаку раду, бо справи не буде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Стадо 28.08.2017 12:04
Цікаво, чийого ОДНОГО голосу не хватило щоб відправити виокнком у відставку???? Прізвище в студію!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100