У Черкасах в новому навчальному році зміниться система оцінювання й навантаження учнів, а вчителі початкової школи матимуть право самостійно організовувати навчально-виховний процес. Про це пише сайт «Zmi.ck.ua».

Нові вимоги до навчання молодших школярів у новому навчальному році. оприлюднили на сайті Міністерства освіти і науки.

«У першому класі учням не ставитимуть оцінок. Оцінок можуть не отримувати й учні 2-го класу, якщо так вирішить адміністрація школи, враховуючи бажання батьків. Це правильно, тому що діти не повинні хвилюватися, постійно бути в стресі. Вони мають бути зацікавлені», -   розповів кореспонденту Zmi.ck.ua директор черкаської спеціалізованої школи №17 Дмитро Бунякін.

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Ігор Волошин також вважає нові вимоги правильними, адже перехід від садочку до школи, за його словами, має бути м’яким.

Також учням початкової школи значно зменшать навантаження. У першому класі вони не отримуватимуть домашніх завдань. У другому-четвертому - обсяг роботи вдома має бути незначним. На виконання уроків учні другого класу повинні витрачати не більше 45 хв., третього - 1 год. 10 хв., четвертого - 1 год. 30 хв.

Окрім цього, раз на тиждень на уроках фізкультури учні можуть займатися хореографією, плаванням, танцями чи іншими видами спорту. Для цього у школах мають бути відповідні умови.

Вчителі мають право самостійно організовувати навчально-виховний процес: вони можуть переносити теми уроків, збільшувати або зменшувати кількість годин на вивчення матеріалу. Педагоги також мусять запроваджувати інтегровані уроки.

 

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 prof 29.08.2017 20:26
Зменшать навантаження, бо українцям не потрібно вчитися, вони не здатні вчитися, українці можуть бути лише сільгоспрацівни ками і обслугою, вони люди третього сорту. Так вважає Міністр освіти і науки України Гриневич, так вважає Кириленко, і інші бариги, які реформують школу. Реформа передбачає скасування таких предметів як фізика, хімія, алгебра, геометрія, запровадженя замість них одного предмету Природознавство і викладання Закону Божого в школі. Дебіли простіше повірять, що влада бариг найкраща в світі, освічені люди не повірять ніколи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100