Кошти пішли на розвиток інфраструктури населеного пункту, підтримку закладів соціальної сфери, субвенції на реалізацію районних програм, стипендії найкращим учням та спортсменам, а також на матеріальну допомогу жителям села. Про це «Сільським обріям» повідомила сільський голова Зінаїда Михайленко, - інформують на сайті Черкаської ОДА.

Понад півтора мільйона на інфраструктуру

Цьогоріч місцевим владцям задля створення комфорту жителів села довелося вирішувати питання ремонту доріг загального користування не лише місцевого значення, а й державних. Ми вже писали на сторінках газети, що з місцевого бюджету, на умовах співфінансування з районним та обласним, було спрямовано півмільйона гривень на ремонт ділянки дороги Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук, що проходить селом.

– Ще понад мільйон гривень витратили на ремонт доріг місцевого значення та реконструкцію вуличного освітлення, – розповідає сільський голова. – Зокрема, завершили освітлення 20 вулиць і наразі на стадії розробки проекти на освітлення вулиць в мікрорайоні «Комуна». Виконали поточний ремонт дорожнього покриття  вулиць Небесної  Сотні, Рибальській та частини вулиці Байди Вишневецького. Зараз почали  ремонтувати  дороги в районі новобудов.

Півмільйона субвенції на підтримку закладів соцсфери та районних програм

Це, зокрема, програми підтримки місцевої пожежної охорони та фізичної культури та спорту.

– Окрім того, ми спрямували 200 тисяч гривень на ремонт операційного блоку та дитячого відділення Черкаської ЦРЛ та 30 тисяч на відшкодування ліків пільговим категоріям Центру ПМСД, – зауважує Зінаїда Михайленко.

До речі, рішенням сесії сільської ради, яка відбулася у серпні, місцеві депутати спрямували 280 тисяч гривень на поточний ремонт їдальні в Червонослобідській ЗОШ №2, а попередньо ще 95 тисяч на ремонт огорожі в ЗОШ №1.

Ремонти в дитячих садках потягли на 1,2 мільйона гривень

Наразі місцева влада проводить капітальний ремонт покрівлі в ДНЗ «Колосок». Його планують завершити до 10 вересня. Поки ж діти можуть відвідувати два інші дитячі садки. Опісля покрівлі візьмуться за утеплення приміщення та ремонт відмостки. В  ДНЗ «Троянда»   завершують ремонт групового приміщення.  В планах – утеплити покрівлю в ДНЗ «Дніпряночка». Там добігає кінця реконструкція вузлів обліку газу. Окрім того, відремонтували фойє будинку культури та фасад сільської ради.

230 тисяч спрямували на матеріальну допомогу жителям села

– Це кошти на лікування жителів села, які знаходяться в скрутному матеріальному становищі, фінансова допомога учасникам антитерористичної операції, учасникам бойових дій, стипендії дітям, які мають високі досягнення в навчанні та спортивні досягнення, – зазначає сільський голова.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Пенсіонер 30.08.2017 09:25
Ну й заголовок публікації...хоч гугл ту Зінаїду проворну знає?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Цікавий 29.08.2017 21:52
То що ж за село!? Двічі перечитав - незрозуміло :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100