реклама

реклама

Цьогорічну Симоненківську премію присудили поету Леоніду Даценку за його останню збірку „І янгол з автоматом на плечі”, яка побачила світ влітку. Вручити її мають на вечорі пам’яті Василя Симоненка в січні. Однак пікантність ситуації полягає в тому, що за традицією тиснути руку переможцю має або голова ОДА Сергій Тулуб, або голова облради Валерій Черняк, а Леонід Даценко – не лише революційний поет, а ще й лідер черкаської об’єднаної опозиції.

Тож і не дивно, що владі вибір конкурсної комісії не сподобався. Кажуть, за лаштунками облради почались серйозні розборки, чому обрали саме цього претендента. Нібито навіть були намагання „відмотати” рішення назад.

Зайвим підтвердженням загального невдоволення була і реакція Сергія Тулуба на запитання журналістів. Губернатор різко розкритикував Даценка і як письменника, і як опозиційного діяча, додавши, що поки що не підписував відповідного розпорядження. Певне, губернатор сподівався, що після його слів Даценко стане в ображену позу і відмовиться від премії, як свого часу відмовився від премії Шевченка Василь Шкляр. Однак опозиційний лідер вже заявив, що зробить краще: достойним пам’яті Василя Симоненка буде покласти ці гроші на боротьбу з режимом Януковича. А якщо влада помножить на нуль беззаперечну перемогу Даценка в конкурсі, то відомі в Черкасах політичні і громадські діячі, як-то Микола Булатецький, вже готові, як і в історії з Шкляром, зібрати народну премію.

Тетяна Воронцова

реклама

Коментарі  

 
+2 #6 Саша 10.01.2012 19:01
Сергій Борисович, пишіть коментарі під ніком Стаханов :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 Романтик 24.12.2011 09:22
А я еду, а я еду за деньгами,
За туманами пусть едут дураки!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Воронцова 22.12.2011 22:16
Ну який ваш Даценко поет чи лідер опозиції? САМОЗВАНЕЦЬ В КВАДРАТІ. Людина, яку не хотять обрати навіть до сільської ради - не може бути лідером опозиції. :-x Щодо віршів? Питання дискусійне.Студентам медуніверситету дають читати такі опуси як ознаку
Ви кажете, що не може, а він - є. І премію Даценкові не божевільні присуджували, а поважні літературознавц і, письменники і критики області. А тим, кому здається, що навколо одні хворі, самому варто замислитись. І обстежитись.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Співчуваючий 22.12.2011 14:18
Пані Тетяно, схаменіться. :eek: Ну який ваш Даценко поет чи лідер опозиції? САМОЗВАНЕЦЬ В КВАДРАТІ. Людина, яку не хотять обрати навіть до сільської ради - не може бути лідером опозиції. :-x Щодо віршів? Питання дискусійне.Студентам медуніверситету дають читати такі опуси як ознаку .........................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Граф 22.12.2011 12:53
Таню, коли використовуєш вербальну конструкцію "перемножить на нуль перемогу" - думай, що це означає. Бо якщо спортсмен прибіг прибіг до фінішу першим, то відібрана у нього канХВетка ще не означає, що він - не чемпіон. Так само як у випадку з Шкляром (до речі порівнювати його і Даценка книги - це те саме, що хвіст прирівняти до пальця)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Детектор 22.12.2011 12:49
Тю! При всій НЕповазі до донецьких політиканів, у цій ситуації Тулуб абсолютно чітко сказав, що хоч йому книга і не подобається, та премію він вручить. З чого тоді це стогнання?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100