Осінніми квітами, переспівами шкільного дзвоника, усмішками вчителів, святковою атмосферою та свіжістю оновлених класів зустрів своїх вихованців Красенівський НВК. Для 10 першокласників та двох молодих спеціалістів – вчителя початкових класів Юлії Дмитренко та вчителя англійської мови Аліни Вікарчук - цього дня перший дзвінок пролунав вперше.


На святі крім школярів зібралися батьки, вчителі, гості. Привітала з Днем знань всіх учнів та колег директор школи Наталія Нікітченко та щиро подякувала всім працівникам, батькам, вчителям та спонсорам: засновникам та дирекції СТОВ «Красенівське», родині Душейків і особисто Петру Григоровичу, районному відділу освіти, депутатам сільських рад Красенівки та Привітного, голові фермерського господарства «Левада» Володимиру Онищенку за підготовку школи до нового навчального року. Адже спільними зусиллями проведено величезний об’єм ремонтних робіт (зроблено капітальний ремонт опалювальної системи та двох класних кімнат, заміна шкільного паркану).

Окрім цього в подарунок від засновників школа в святковий день отримала мультимедійний проектор, а учні, які влітку допомагали господарству, працюючи на сільськогосподарських роботах, - грошові винагороди.

Після урочистої лінійки учні сіли за парти на перший тематичний урок «Україна на карті Європи».

Відлунало свято Першого дзвоника і в Степівському НВК. Привітати школярів, їх батьків та вчителів зі святом прийшли сільський голова Анатолій Писаренко, фінансовий директор корпорації «Дніпро» Григорій Душейко, заступник директора СТОВ «Дніпро» з соціальних питань Василь Кудь, керівник апарату Чорнобаївської райдержадміністрації Оксана Брагінець, та колишній директор школи (1957 - 1994 р.) Володимир Сенько. Директор школи Ольга Завалко у вітальному слові, звертаючись до учнів, побажала їм успіхів у навчанні та подякувала всім, хто допоміг та долучився до того, щоб школа була повністю підготовлена до нового навчального року: сільській раді, дирекції СТОВ «Дніпро» та районному відділу освіти.

- Особливі слова вдячності від імені учнів, батьків та педагогічного колективу я хотіла б адресувати нашим шановним засновникам господарства - родині Душейків, - наголосила Ольга Григорівна. - Зокрема хочу подякувати фінансовому директору корпорації «Дніпро» Григорію Петровичу Душейку, який переймається шкільними проблемами. Він відразу відгукнувся на прохання про допомогу в ремонті спортивної зали, що перебувала у аварійному стані. Близько 150 тисяч гривень було витрачено тільки на демонтаж та відновлення стелі, заміни 5 металопластикових вікон з конструкціями для захисту. Тож учні матимуть змогу займатися на уроках фізичного виховання в оновленій спортивній залі.

Залишилася задоволеною подарунками дітвора: набором м’ячів та настільними іграми, мультимедійною системою та електрорушниками, які подарували гості свята.

Дитячим щебетом, юнацькими посмішками та щирими вітаннями розпочався ранок Дня знань у Васютинцях. Одинадцять першокласників, тримаючись за батьківські руки, вперше прийшли до школи. З усією теплотою серця цього дня запрошені гості та школярі дякували за щоденну працю вчителям, які не тільки щедро діляться своїми знаннями, а й виховують молоде покоління свідомих громадян, справжніх патріотів своєї держави.

За словами директора, школа до початку нового навчального року підготувалася: проведено ремонти навчальних кабінетів та груп дошкільної установи за рахунок батьківських коштів; за рахунок фінансування сільської ради встановлено металопластикові вікна, придбано матеріали для встановлення паркану (42 500грн), бензокосу (7500грн) та виділено 465 тис. грн. на ремонт даху, який розпочали в середині серпня.

За кошти СТОВ «Дніпро» (120 тис. грн) проведено капітальний ремонт історичного кабінету-музейної кімнати, встановлено двоє металевих дверей (16,5 тис. грн). Від РДА учні отримали в дарунок мультимедійну систему (ноутбук, проектор, екран).

Виступаючи на святі, Олексій Душейко, засновник корпорації «Дніпро», окрім зворушливих привітань вручив шкільній родині подарунок - цифровий фотоапарат вартістю 7095 грн.

Щирі слова подяки від педагогічного, учнівського та батьківського колективів, а також від адміністрації Староковрайської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів пролунали 1 Вересня на адресу всієї родини Душейків.

«Ми неодноразово переконувалися, що на Чорнобаївщині є небайдужі люди, які думають про майбутнє нашої країни – підростаюче покоління, - говорять староковрайці. - Свідченням цьому є реальна допомога нашій школі від Петра Григоровича Душейка. Незважаючи на зайнятість і безліч проблем, він знаходить час поцікавитися життям школи, завітати на шкільні свята. Цього року в подарунок школа отримала 2 принтери, які допомагатимуть нам у роботі. За сприяння родини Душейків та СТОВ «Старий Коврай» протягом літніх канікул було заготовлено достатню кількість дров для шкільної котельні, в приміщенні школи переобладнано туалет для хлопчиків. Така підтримка від родини Душейків — свідчення небайдужого ставлення до проблем освіти в Україні і розуміння непересічної важливості шкільного виховання».

реклама

Коментарі  

 
-4 #11 давня мудрість 07.09.2017 08:53
Цитую Сільпо:
Кріпаки подякували поміщику!


Бовкнув, як дурень у воду.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 Сармат 06.09.2017 16:19
Цитую Светлана:
"Спасибо товарищу Сталину за наше счастливое детство!" Что-то напоминает. Нет?

Ні, не нагадує. Бо за часів "щасливаго децтва" була сірість і убогість. А ця родина бізнесменів намагається зробити життя у селах не менш цивілізованим, ніж у місті. Це варто подяки. Хіба ні?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #9 без іронії 06.09.2017 09:55
Ви, червоножо...(ті, що тиснуть на червоне), розкрийте свої вузькі очі, та подивітесь -скільки в Україні на 1 вересня 2017 року не відкрилось сільських шкіл. Душейки, роблять СПРАВУ, а ви своло..., з під-тишка "похрюкуєте". А коли будуть закривати школу ваших дітей: теж під ніком будети "хрюкати"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #8 Сільпо 05.09.2017 20:11
Кріпаки подякували поміщику!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 Ох 05.09.2017 19:08
Дивно, чому мінусують позитивні коментарі.
Невже вітається тільки негатив ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #6 це свято святкове 05.09.2017 17:13
Це так прекрасно. Петро Григорович Душейко, Олексій Григорович Душейко і Григорій Петрович Душейко заслуговують на всіляке заохочення. Всі села Лівобережжя регулярно читають дописи про них на "Прочерку" і підтримують цих непересічно важливих для краю підприємців. Побільше б Душейків на Чорнобаївщині - бо їх таких тільки три.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #5 будьмо чесні перед собою 05.09.2017 17:08
В Україні, справді, є безцінні речі - не буде школи, то й не буде села. Сьогодні кожна нормальна людина розуміє чітко, що П.Г.Душейко, з синами, підтримуючи сільську школу - робить НАДЗВИЧАЙНО ВЕЛИКУ СПРАВУ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #4 Светлана 05.09.2017 16:28
"Спасибо товарищу Сталину за наше счастливое детство!" Что-то напоминает. Нет?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 розчулили, друзі 05.09.2017 15:41
Це неймовірна, чудова і радісна подія. Читав і сльозами втирався. Які ж вони молодці. Це прекрасо! Всі села на Чорнобаївщині радіють!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 тільки позитив 05.09.2017 15:18
Видно, що родиною Душейків дуже багато робиться для українського села. А ще приємніше бачити, що вони постійно дбають за дітей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100