реклама

реклама

Учора викладачі кафедри історії та етнології України Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького презентували 13 видань, які надрукували цього року.

Зокрема, у книжкових магазинах міста найближчим часом можна буде придбати працю старшого викладача кафедри історії та етнології України ЧНУ імені Богдана Хмельницького Назара Лавріненка.

– Було якось незручно, що в Польщі, Чехії є туристичні путівники, а Черкащина «пасе задніх», – розповідає автор про ідею створення книги «Черкащина: Від краю – до краю». – У нас не було книги, яку можна було б кинути в бардачок машини чи покласти в кишеню, щоб поїхати подивитися на те чи інше місце. Тому два роки тому я вирішив створити такий путівник.

Назар Петрович, працюючи над книгою разом із своїм товаришем Ігорем Одокієнком, автомобілем об’їздив усю Черкащину.

– Тут можна знайти цікаві об’єкти із кожного села області: це може бути чи то музей, чи то церква, чи унікальний вітряк, – гортає сторінки глянцевого видання історик. – Крім того, там подані координати для GPS-навігатора. Можна ввести широту, довготу і з легкістю потрапити до будь-якого об’єкта.

Крім «кишенькового» путівника, черкаські науковці презентували монографії, збірники наукових праць та матеріали доповідей університетських засідань.

На фото: завідувач кафедри історії та етнології України Віталій Масненко та директор ННІ історії і філософії ЧНУ ім. Б. Хмельницького Василь Мельниченко

На фото: завідувач кафедри історії та етнології України Віталій Масненко та директор ННІ історії і філософії ЧНУ ім. Б. Хмельницького Василь Мельниченко

Так, Юрій Михайлюк видав друком книгу про південну Київщину часів Великого князівства Литовського. Оксана Драч презентувала монографію про вищу жіночу освіту в Російській імперії другої половини ХІХ – початку ХХ століття. Віталій Масненко та Юрій Присяжнюк уклали наукову колективну працю про історичну науку, історичну пам’ять та національну свідомість модерної доби в Україні, Білорусі та Польщі.

Також цього дня презентували збірники: «Шості Богданівські читання», «Залізнякові читання», «Гуржіївські історичні читання».

Незвично історики привітали із 80-річчям з дня народження та 50-річчям наукової діяльності свого колегу – доктора історичних наук Миколу Шамрая, видавши збірку його вибраних творів.

– Такі щорічні підсумки видавничої наукової роботи потрібні для того, щоб праця авторів була відома не лише вузькому колу науковців, – переконаний завідувач кафедри історії та етнології України Віталій Масненко. – Працювати в науковій сфері достатньо нелегко: на жаль, наше суспільство не розуміє значення наукової діяльності вищої школи. Не вистачає й фінансування, тому завжди треба шукати чималі кошти, щоб надрукувати працю.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #6 Турист 28.12.2014 11:17
Цей так званий путівник-примітивна компіляція в перемішку з плагіатом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Мирослав 26.12.2011 10:27
и причём здесь GPS навигатор? кроме координат для навигатора???

"Прочерк", редактируйте пожалуйста не только комментарии, но и заголовки статей тоже.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #4 Helen 25.12.2011 12:23
Отлично,куплю и повезу свою воронежскую родню прославлять родной край!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 Саша 24.12.2011 14:01
Цікавий путівник, ще влітку в нього купив :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Крук 23.12.2011 18:12
Назар, молодець! За останні 2 роки помітно прогресує.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Ігор 23.12.2011 17:56
Книгу про Південну Київщину часів Великого князівства Литовського видав не Юрій Присяжнюк, а Юрій Михайлюк (до речі, батько одного з лідерів "Черкаських мавп - 96").
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100