реклама

реклама

Виставка графічних робіт художника, учасника АТО Валерія Сліпенка відкрилася у Черкаському художньому музеї. А наступного четверга, 14 вересня, о 18.00 у виставковій залі музею відбудеться благодійний аукціон з продажу картин художника. Зібрані кошти підуть на лікування самого митця – він має тяжку онкологічну хворобу.


На відкриття виставки Валерій Сліпенко прийшов із друзями-волонтерками

На відкриття виставки Валерій Сліпенко прийшов із друзями-волонтерками

Валерій Сліпенко – із с. Скородистик Чорнобаївського району. З дитинства малює, пише вірші. Має художню освіту. Раніше вже брав участь у виставках, заробляв, малюючи портрети на замовлення. Після початку війни на сході України пішов служити у складі 79-ї десантно-штурмової бригади.Художник3

На виставці представлено 12 робіт складного філософського змісту, виконані своєрідною авторською технікою за допомогою туші.

– Коли я створював перші свої роботи, ще до АТО, вони просто народжувалися з уяви, і я не міг чітко пояснити, про що вони, – розповів під час презентації виставки Валерій Сліпенко. – Тепер же цілком розумію, що малюю, бо малюю реальність. Але моя «реальність» виходить, здається, спокійнішою, умиротворенішою, ніж світ, який нас оточує...

Сьогодні Валерій потребує нашої допомоги. Вже на фронті почав втрачати зір. Після медичного обстеження лікарі поставили діагноз – хондросаркома кістки 2 ст., пухлина середнього ступеню злоякісності. Потрібна термінова операція, на яку необхідні великі кошти – 50 тисяч доларів.

Усіх, хто бажає та має змогу допомогти художнику-атовцю, придбавши його роботи, запрошують до участі в аукціоні.

Ініціаторами виставки та аукціону виступили заступник міського голови Черкас Роман Буданцев і депутат міськради Роман Діскант. За їхніми словами, допомогти людині, яка захищала всіх нас, – це обов’язок черкащан.

Після одужання Валерій Сліпенко планує продовжити військову службу в зоні АТО.

1

2

3

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100