реклама

реклама

У Соснівському райсуді Черкас триває розгляд справи по вбивству корсунського журналіста Василя Сергієнка, інформує «Вичерпно».

21912746_10207915599287247_248762924_n1-710x434

Перед цим, нагадаємо, справи по закатованому активісту об’єднали. Однак на минулому засіданні розгляд вже об’єднаної справи перенесли у зв’язку з із неявкою на засідання підозрюваного Русіна, який проходить по суміжній справі, та захисника Воронкова.

Прокурорка Вікторія Дідич зазначила, що вважає за необхідне на сьогоднішньому засіданні об’єднати всі провадження в одне. Адвокати підозрюваних заявили, що не заперечують цьому. Русін у свою чергу теж підтримав думку захисників, однак сказав, що відношення до справи Сергієнка він не має.

Зрештою колегією суддів було прийнято рішення об’єднати ці провадження в одне. Суддя зачитала відповідне рішення.

Прокурорка Вікторія Дідич також озвучила клопотання щодо продовження строків під вартою підозрюваних Воронкова, Мельника, Недибалюка, Завражина та Горбенка. Озвучуючи наявні ризики, вона заявила, що обвинувачений у вбивстві журналіста Воронков раніше вже був судимий за вбивство. Також Дідич зауважила, що наразі у міжнародному розшуку перебувають ще двоє членів злочинного угрупування, і на них може бути вплив із боку обвинувачених. Тому це є додатковою підставою для продовження тримання під вартою.

Адвокат Нестеренко, захисник Воронкова і Горбенка, на це зауважив, що на його думку, прокурор, озвучуючи таку заяву, потрібно мати докази, які обгрунтовуватимуть ризики. А їх, на думку Нестеренка, у прокурора немає.

– У них немає жодних доказів, крім слова «може»: » може переховуватися», «може впливати», – пояснив хід своїх думок адвокат.

Адвокат Шевченко, захисник Завражина, теж підтримав думку свого колеги.

Гончар, захисник Мельника, зазначив, що він ще 19 вересня подав клопотання про звільнення Мельника з-під варти у зв’язку з тим, що закінчився строк.

– Моє клопотання хронологічно було першим, – заявив Гончар і озвучив клопотання, в якому вимагається звільнити Мельника з-під варти. При цьому він порівняв становище Мельника із справою «Фельдман проти України».

На випадок, коли це клопотання суд не задовольнить, Гончар відразу зачитав ще одне клопотання — про зміну запобіжного заходу Мельнику.

– Ризики є необгрунтованими, – вважає адвокат. – Крім того, щодо обрання запобіжного заходу Мельнику було дві ухвали. Лише перша з них була оголошена у вільних умовах. В інших випадках був тиск із боку активістів.

Тому на думку Гончара, якщо суд все ж вирішить продовжити Мельнику запобіжний захід, він має бути іншим, а не тримання під вартою. Ще одна захисниця Мельника заявила, що, на її думку, затримання Мельника в апеляційному суді проходило з порушеннями. Отже, воно, на думку адвокатеси, є незаконним.

Крім того, адвокатка просить додати до матеріалів справи характеристику на Мельника від ГО «Альянс української єдності». У ній нібито Мельника характеризують як неконфліктну особу, яка допомагає бійцям АТО. Натомість прокурорка зауважила, що ризики були доведені ще при обранні запобіжного заходу, і вони нікуди не поділися.

Врешті-решт колегія ухвалила продовжити термін тримання під вартою строком на 60 діб до 21.11.2017.

Наступний суд відбудеться о 14:30 24 жовтня.

Нагадаємо, що уже декілька судових засідань по цій справі суд не рухається далі, адже колегія суду постійно переносить засідання та продовжує термін тримання під вартою підозрюваних. Варто додати, що суд по вбивству корсунського журналіста Василя Сергієнка триває вже три роки.

Наталія Захарченко

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Ох 23.09.2017 23:50
Да уж, замовник попав таки в алібастер, навіщо йому було такий гріх на душу брати ?
Тільки заради жадоби чи таки був страх перед Сергієнком ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100