Кам’янським відділом Смілянської місцевої прокуратури проведено вивчення стану законності при використанні закладів освіти, що належать до районної комунальної власності.

В ході вивчення встановлено, що четверть позашкільного закладу, а саме Кам’янського будинку творчості дітей та юнацтва, що належить до комунальної власності районної ради, місцевим відділом освіти передано в користування громадській організації для провадження їхньої діяльності, яка ніяким чином не пов’язана з навчально - виховним процесом та жодної участі у розвитку молоді не приймає.

index

В свою чергу, розвиток позашкільної освіти сприяє всебічному розвитку дітей, їх зайнятістю в позашкільний час, що знижує ризик втягування молоді в криміногенну середу, а отже є важливим фактором в культурному розвитку молодіжного середовища та встановлення моральних цінностей серед молоді шкільного віку.

Таким чином, орендні правовідносини порушують інтереси держави у сфері захисту прав і свобод дітей та суперечать нормамчинного законодавства України у сфері освіти.

Враховуючи викладене, прокурором подано позовну заяву до суду про визнання недійснимдоговору оренди комунального майна та його звільнення орендарем, за яким наразі призначено судове засідання, інформує прес-служба прокуратури Кам'янки.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Освітянин 24.09.2017 17:14
Оренда пуcтуючих приміщень приносила закладу хоч невеликий, але всетаки дохід, а тепер після втручання прокуратури приміщення і надалі буде пустувати. Чому прокурори не вживають заходи до торгівельних об'єків,розташован их біля навчальних закладів, де торгують спиртним та цигарками. Чому цього вони не помічають?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100