реклама

реклама

 

Згідно з діючим Кримінальним процесуальним кодексом України, після викриття "торпедівців" лише через деякий час, встановивши причетність до вчинення цілого ряду злочинів на території нашої держави, працівники поліції повинні були направити їм повістку з викликом до слідчого для надання свідчень і подальшого повідомлення про підозру. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін, - пише ВІККА.

4 жовтня 2017 року, суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою двом першим "бомбістам", які протягом тривалого часу своїми злочинними діями намагалися дестабілізували ситуацію в нашій державі.

Перший заступник голови Нацполіції зазначив, що стаття 208 Кримінального процесуального кодексу передбачає підстави для затримання особи лише тоді якщо: цю особу застали під час вчинення злочину або замаху на його вчинення; безпосередньо після вчинення злочину очевидець, в тому числі потерпілий, або сукупність очевидних ознак на тілі, одязі чи місці події вказують на те, що саме ця особа щойно вчинила злочин.

Правоохоронцям пощастило пришвидшити розгляд цієї справи лише тому, що у ході санкціонованого обшуку автомобіля зловмисників були вилучені вибухівка, гранати, пристрої для підриву. Вони відразу дали покази слідчому про злочинну мету своєї "подорожі". Все це в сукупності там, на місці, дало слідчому підстави затримати їх в порядку ст. 208 КПК України.

В’ячеслав Аброськін вважає, що корупціонер більш небезпечний для суспільства та його можна затримувати через деякий, інколи тривалий час після скоєння злочину, на законних підставах, якщо є можливість, що він зникне задля уникнення відповідальності, на відміну від терористів, вбивць та інші злочинці, що скоюють тяжкі та особливо тяжкі злочини.

"Аналізуючи всю цю ситуацію, а також майже щоденну терористичну загрозу, прийшов час змінити положення ст.208 КПК та визнати, що жоден вбивця та терорист не прийде до правоохоронців із каяттям та визнанням власної провини, не схаменеться, а більш вірогідно скоюватиме злочини, в тому числі вбиватиме невинних людей, поки не буде нарешті затриманий", − зазначив В'ячеслав Аброськін.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #6 Уманский Еврей 06.10.2017 03:42
Интересно, когда я критикую работу полиции, то я какой "ворог", зрада с моей стороны и т.д. Миллион раз повторюсь если эта банда действительно совершила эти преступления, то молодцы что арестовали этих бандитов, антисемитов, расистов. Но часто бывает когда нужно закрыть уголовные дела и начинают просто вешать дела на одних. Уже их обвиняют что хотели убить Авакова. Правда или нет, одному Богу известно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Т-55 05.10.2017 22:27
Мы, конечно же, будем понимать, что яблок с Венеры не попробуем, сдохнем от рака или какой-нибудь другой гадости, и даже многие из нас так и не побывают в Сиднее. Но, по крайней мере, у нас будет мечта, что когда-нибудь кто-нибудь улетит туда, где нет попов и мусоров, а есть яблоки, которые можно есть, а можно не есть, что спешить не нужно, ведь мы же не умираем. А сейчас у нас нет ничего, даже мечты. Только попы и мусора
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Українці 05.10.2017 17:50
Непрофесіоналіз м, от що заважає поліції належно виконувати свої обов'язки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Валерий Иванович 05.10.2017 15:09
Ахахахахаха
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Юрист 05.10.2017 15:02
Стаття 208 КПК України передбачає достатньо підстав для затримання злочинців, а тому внесення до неї змін призведе до масових порушень прав людини.Це призведе до масових безпідставних затримань громадян, в тому числі і по надуманим мотивах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 пенсіонер 05.10.2017 14:53
Вони такі торпедівці,як дехто-соліст балетної групи Большого театру.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100