реклама

реклама

Викладачі Уманського НУС взяли участь у складі офіційної делегації у Республіці Латвія. Основна мета робочої поїздки представників української делегації пов’язана з вивченням міжнародного досвіду впровадження механізмів законодавства ЄС щодо розвитку системи консультування та кооперації сільських територій в Україні.

1200x800-20171019_132943.95f

Навчальний візит був організований Латвійським центром сільських консультацій і освіти у співпраці з Міністерством закордонних справ Латвійської Республіки та посольства США в Києві у рамках впровадження проекту «Зміцнення системи консультацій для інтеграції сільського сектору в загальний ринок ЄС». До складу робочої групи увійшли 16 представників з Верховної Ради України, Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики України, Національної академії аграрних наук України, обласних управлінь агропромислового розвитку та дорадчих служб, Національної асоціації дорадчих служб України, вищих навчальних закладів.

Для вивчення міжнародного досвіду запровадження системи дорадництва та розвитку кооперації в Україні були проведені зустрічі у Міністерстві землеробства Латвії з представниками фонду розвитку сільських районів, державної служби підтримки села, Латвійського центру сільськогосподарських даних, Латвійської асоціації сільськогосподарських кооперативів, інших недержавних громадських організацій. Окремо відбулися навчальні візити безпосередньо у Латвійський центр сільських консультацій і освіти та його районні відділи, місцевий муніципалітет, кооперативи, фермерські господарства та малі підприємства з виробництва молока, вирощування винограду, виготовлення соку і вина, міні-цех з переробки риби. У Латвії активно розвивається агротуризм, який підтримується грантами з фондів ЄС відповідно до поданих проектів.

За останнє десятиліття у Латвії вже відбулися процеси децентралізації влади. Тому учасники з України мали змогу поспілкуватися з латвійськими колегами на актуальні теми, пов’язані з  джерелами формування місцевого бюджету, децентралізацією, співробітництва місцевої влади з представниками бізнесу, написанням грантових проектів для фінансування громади з фондів ЄС, розвитку соціальної сфери сільських територій та кооперації.

За підсумками роботи всі учасники проекту отримали сертифікати про стажування та обмін досвідом міжнародного зразка.

Прес-центр Уманського НУС

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100