реклама

реклама

Минулої доби пожежно-рятувальні підрозділи області здійснили 7 виїздів на ліквідацію пожеж, у вогні загинули 3 людини.

IMG_3363

Як зазначають вогнеборці, основними причинами виникнення займань і як наслідок загибелі людей є власна недбалість і необережність громадян, а також нехтування ними елементарними правилами пожежної безпеки у побуті. Паління у ліжку, перевантаження електромережі та побутових приладів, старі обігрівачі, несправне пічне опалення, а також недбалість дорослих по відношенню до власних дітей. Йдеться про залишені без нагляду сірники та запальнички у місцях, де їх легко можуть дістати малюки. З високою вірогідністю ці фактори призводять до пожеж у помешканнях.

Так, 24 жовтня о 06:20 в місті Умань, виникла пожежа в надвірній споруді на вулиці Піонерській.

Рятувальники Уманської пожежно-рятувальної частини, які оперативно прибули на місце події під час проведення розвідки у задимленій будівлі знайшли бездиханне тіло 32 - річного чоловіка. Пожежу було ліквідовано  впродовж 15 хвилин.

У результаті пожежі вогнем знищено домашні речі, пошкоджено побутову техніку та меблі. За попередніми даними причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації побутових електроприладів.

Вночі 25 жовтня, виникла пожежа в підвальному приміщенні 5-ти поверхового житлового будинку на проспекті Шевченка в місті Звенигородка.

На ліквідацію пожежі оперативно прибув місцевий пожежно-рятувальний підрозділ, який за лічені хвилини загасив вогонь. Завдяки професійним діям, вогнеборцям вдалося запобігти поширенню вогню на верхні поверхи житлового будинку. Під час проведення розвідки у приміщеннях, рятувальники виявили тіло жінки. Обставини її загибелі з`ясовуються.

За попередніми даними причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.

Ще одна пожежа з трагічними наслідками виникла у житловому будинку в селі Вереміївка, Чорнобаївського району. Як з`ясувалося, через необережність під час куріння загинув чоловік 1957 року народження.

Вогнем знищено ліжко та постільну білизну. На ліквідацію пожежі пожежно-рятувальні підрозділи не залучалися.

Статистика свідчить про те, що найчастіше жертвами вогняної стихії стають літні люди, а також багатодітні сім'ї, та громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах.

Загалом, з початку року в області на пожежах загинули 57 осіб, з них дві дитини, ще 50 людей серед яких 4-ро діти постраждали.

Тож, заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у черкаській області вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
  • не паліть у ліжку;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
  • подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки нерідко можуть стати причиною займання.

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Про це інформує прес-служба ДСНС

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100