реклама

реклама

«У день виборів жодних інцидентів чи курйозів, які могли б вплинути на результати волевиявлення, наші спостерігачі не зафіксували», – повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції координатор Громадянської мережі «ОПОРА» з громадського спостереження за виборами Захар Колісніченко.

Захар Нагадаємо, 29 жовтня, в неділю, на Черкащині відбулися вибори в 14 об’єднаних територіальних громадах: Іваньківській, Матусівській, Паланській, Іркліївській, Ліплявській, Зорівській, Соколівській, Бузівській, Степанківській, Моринській, Карашинській, Мліївській сільських та міських Жашківській і Кам’янській.

Спокійний перебіг виборів Захар Колісніченко пояснив зростанням свідомості виборців, значною конкурентністю в громадах (кандидати спостерігали один за одним) і, передусім, кращою навченістю працівників виборчих комісій, учасників виборчого процесу та спостерігачів.

Найпоширенішими проблемами під час виборів була необхідність у деяких громадах передруковувати бюлетені через помилки в них, а також (як в Ірклієві) через неправильний колір – закон вимагає, щоб він був рожевим.

– Жодна виборча комісія не створила спеціальної комісії, яка в друкарні спостерігала б за друком бюлетенів, хоча нормативні акти цього вимагають. Думаю, на майбутнє це стане уроком, особливо там, де в бюлетенях було допущено помилки, – зазначив активіст.

Були в день голосування й інші проблеми. Так, у Матусові із запізненням відкрилися виборчі дільниці, в Келеберді бачили особу, яка мала при собі списки виборців та робила там певні відмітки. У Кам’янці та Степанках зафіксовано факти підвезення виборців до місць голосування (хоча прямої заборони на це в законі немає). У Моринській громаді (с. Ситники) спостерігачі зафіксували, що при голосуванні вдома виборці не ставили підписи на контрольних талонах. Подекуди в день голосування в населених пунктах вимикали світло. В Бузівці над кожним столом виборчої комісії хтось встановив камери спостереження, що може тягнути за собою деякі порушення (наприклад, зчитування персональних даних з паспортів виборців). Є також непідтверджена інформація про реєстрацію напередодні голосування в одному з населених пунктів кількох десятків новоприбулих осіб. За всіма цими фактами розслідування проводить поліція.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Т-55 30.10.2017 22:07
Цитую Регіональна Тальнівщина:
Так хто переміг? Знову міжнаціональна каоліція риг-черкащан?

Ні! Рига тальнівського!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Регіональна Тальнівщина 30.10.2017 14:16
Так хто переміг? Знову міжнаціональна каоліція риг-черкащан?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100