У провадженні Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області перебуває кримінальне провадження за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, тобто носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу.

Досудовим розслідування встановлено, що чоловік, в кінці серпня 2017 року, перебуваючи на навчальному полігоні  неподалік с. Бакаївка, Золотоніського району, Черкаської області в порушення Положення про дозвільну систему (затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 1992 р. № 576 з  наступними  змінами) та Інструкції  про  порядок виготовлення,   придбання, зберігання,  обліку,  перевезення  та використання  вогнепальної,   пневматичної   і   холодної   зброї, пристроїв   вітчизняного   виробництва   для  відстрілу  патронів, споряджених  гумовими  чи  аналогічними  за  своїми  властивостями метальними снарядами несмертельної дії,  та зазначених патронів, а також боєприпасів до зброї та  вибухових  матеріалів  (затверджена наказом  Міністерства  внутрішніх справ України від 21 серпня 1998 р. № 622, діючи з прямим умислом, без передбаченого законом дозволу, придбав, знайшовши  предмети ззовні схожі на патрони калібру 5,45 мм в кількості 12 шт. та предмет ззовні схожий на патрон калібру 7,62 мм в кількості 1 шт., які взяв з собою та   без передбаченого законом дозволу переніс до місця свого проживання, де незаконно зберігав.

Згідно санкції статті 263 КК України за вчинення вищевказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.

Разом з тим, житель Золотоніського району усвідомивши протиправність своїх дій добровільно видав працівникам правоохоронних органів патрони та на підставі ч. 3 ст. 263 КК України буде звільнений від кримінальної відповідальності.

Золотоніська місцева прокуратура

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #4 Ваньок 22.12.2017 03:16
Може цей чоловік зберіг чиєсь життя,але нашому закону насрать на це,бо як би знайшов хтось другий із розбійників то пустив би патрони по призначенню і теж без дозволу,або уложив би десяток мінтів,але це нікого не цікавить,головн е показати роботу,хай даже і дибільну,а ще наша щедра держава дасть премії мінтам,за буцім то добру роботу.Оце і думай коли береш,а може дійсно нехай найдуть люди які пустять боєприпаси по призначенню.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Сидоров 31.10.2017 22:16
Віддав,добровіл ьно. Несвоєчасно. Років через надцять може і треба було. Але не зараз.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Черкащанин 31.10.2017 10:31
Цитую Громадянин:
За висновками поліцейських вказані предмети тільки ззовні схожі на патрони. Що тільки не зроблять поліцейські заради показника.

Ти дебіл?! Поки немає висновків експерта, поліцейський будь-якої країни світу пише про зброю: "предмет, схожий на пістолет", про калібр - "схожий на калібр 9мм", про золоті прикраси - "прикраси з жовтого металу", навіть кров на підлозі біля трупа описують не як плями крові, а як "плями бурого кольору".
Якщо ти тупий, "громадянин" - то краще просто не сунь свою харю туди, куди вона не пролазить!
Вже просто дістало ватне скигління з приводу і без приводу про "погану поліцію". Ти так не переживай, чмошнику - прийде вона і до тебе ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Громадянин 30.10.2017 20:32
За висновками поліцейських вказані предмети тільки ззовні схожі на патрони. Що тільки не зроблять поліцейські заради показника.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100