реклама

реклама

Днями учні шкільного лісництва Черкаського лісгоспу, яке діє на базі загальноосвітньої школи №29, побували там, де народжується майбутній ліс. Цікаве практичне заняття для юних природолюбів провели на базі лісового розсадника Дахнівського лісництва.

Помічник лісничого Дахнівського лісництва Владислав Шпак розповів школярам про важливу роль та значення лісових розсадників у створенні нових лісів. Також пояснив, як відрізнити дуб червоний від дуба звичайного та про особливості вирощування сіянців основних для підрозділу лісоутворюючих порід.

Саме того дня юні лісівники долучилися до досить серйозної лісівничої роботи – інвентаризації лісового розсадника. Інженер-лісопатолог Черкаського лісгоспу Марина Завадська розповіла про методи обліковування – визначення кількості та якості сіянців. А ще діти власноруч спробували зробити інвентаризацію  частини посів і обгрунтовували отримані результати.

Сіянці дуба звичайного та дуба червоного зимуватимуть у лісовому розсаднику, а от навесні будуть висаджені у масивах Дахнівського лісництва. Школярі пообіцяли допомогти дахнівським лісівникам у посадці лісу, долучившись до щорічної весняної акції “Майбутнє лісу у твоїх руках”.

Про це повідомили в управлінні лісового та мисливського господарства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100