На сьогодні в Черкаській області 2662 посади особового складу поліції. А фактично на службу реально виходить близько 1900 людей. Некомплект складає близько півтисячі людей. Ще частина – у відпустках, декретних відпустках, на лікарняних.

Про це в інтерв’ю сайту «Дзвін» зазначив заступник начальника ГУНП в Черкаській області, полковник поліції Віктор Іванько, що відповідає за громадську безпеку Черкащини.

21762613_705982216263409_8378230294550888643_o

– Вважаю, що така кількість поліцейських на область дуже мала. Як приклад, якщо згадати “часи міліції” то на Черкащині в 2014 році в штаті було 4000 людей. Тобто на сьогодні є тільки половина цієї цифри. А навантаження в порівнянні “міліція-поліція” зросло. Однак попри все це, я радий, що нам вдається ефективно розкривати злочини. Наприклад, майже усі вбивства, можливо за винятком замовних, ми розкриваємо. От наприклад, багато хто говорить, що реформувати поліцію України треба за прикладом Грузії. От я пам’ятаю від Хатії (екс-керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, ред.), яка проводила реформування, що загальна кількість поліцейських в Грузії 26 тисяч працівників. Давайте порахуємо разом. Населення Грузії, без окупованих російськими військами Осетії і Абхазії, становить 3 мільйони 900 тисяч. Проста арифметика говорить, що на 1000 грузинів вони мають 6,6 поліцейських. Ми ж на 1 мільйон 260 тисяч населення Черкащини маємо дві з половиною тисячі поліцейських, тобто рахуємо і це виходить 1,9 правоохоронця на тисячу мешканців області. Хіба цього достатньо? А математика штука вперта…

За словами поліцейського, у самому місті Черкаси ситуація доволі нормальна.

– В нас тут є один відділ поліції, там 276 працівників, ще є патрульна поліція – 320 осіб. Тобто на обласний центр разом із облуправлінням близько тисячі особового складу. А от в районах… Там людей катастрофічно бракує. В Корсуні 20 чоловік виходять на службу на весь район. В Маньківці така ж ситуація. В невеликих населених пунктах просто величезний некомплект. І тому з тими задачами, які стоять, вони не можуть впоратись. Тож на сьогодні нам дуже потрібна допомога, допомога усіх, аби люди приходили на службу в поліцію. Зараз вже не час постійно критикувати поліцію, адже ми досягнемо результату тільки тоді, коли в нас будуть вірити люди. Вже немає куди критикувати, вже ніхто і так не хоче йти працювати… От, деякі активісти кажуть: в поліції хабарники, високі зарплати і тому подібне. Так чому ж тоді ніхто не йде сюди працювати? В той же час, от зараз вибори в об’єднані територіальні громади і 1300 людей пішли не в поліцію працювати, а чогось пішли балотуватися в депутати, де ніби ж і зарплату не платять, а такий дивний ажіотаж. То, мабуть, питання не в зарплатах високих, а в небажанні брати на себе конкретну відповідальність за дуже конкретну роботу, і прагненні “швидкої слави” чи… не буду бездоказово звинувачувати.

реклама

Коментарі  

 
+3 #6 депутат 02.11.2017 09:31
Це просто він розказує казки. Не потрібно забувать, що перші добровольці, які пішли в АТО, ішли не за гроші і не за землю. Переконаний що і зараз є достатньо патріотів, але в такій системі, коли керівництво визначає, кого затримувать, а кого ні, кого притягувать до відповідальност і, а кого ні, вони просто не можуть працювать. Відносно депутатів всих рівнів, підтримую ідею залучення їх до патрулювання, хоч якась буде користь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Артилерист 01.11.2017 23:04
Ще приплутав сюди вибори до ОТГ. Більшість людей пішла на вибори, щоб щось змінити у владі. Хоча з "міліцейськими" мізками це вже підозріло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Позиція 01.11.2017 17:55
Потрібно створити нормальні умови для служби, нормальну зарплатню, дивись і бажаючі служити в поліції появляться. А так скоро лише одні начальники залишаться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Думка 01.11.2017 11:27
Саме Іванько, як заступник начальника поліції, також зобов'язаний здійснювати добір кадрів, а то у районах скоро взагалі не буде поліцейських. З Черкас прийдеться відряджати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Небайдужий 31.10.2017 22:31
Так, дійсно математика штука вперта. Рахуємо кількість працівників поліції у Черкасах, зі слів того ж Іванька. 276 працівників відділу поліції, 320 патрульних поліцейських та 400 працівників облуправління. Разом 1000 чоловік. Населення міста Черкаси складає 280 тис. чоловік. Отже, кількість поліцейських на 1 тисячу жителів обласного центру становить 3.6 поліцейських, що погодьтеся, доволі не мало. Наприклад, в Німеччині цей показник складає 2,9, в Канаді 1.9, Китаї 1.2, США 2.5, Естонії 2.3. В Україні - майже 4.
А ще потрібно усвідомлювати, що брак кадрів в районах напряму залежить від керівництва облуправління поліції, яке має дбати про своїх працівників, створювати належні умови праці, відпочинку тощо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Ірина 31.10.2017 21:20
Хочеться побажати поліції успіхів, відповідальніст ь на них зараз дійсно велика.
А тим, хто тільки й критикує, ніхто не заважає вступати до поліції, нехай на ділі покажуть, як треба працювати, з цього користі буде більше. Любов до своєї країни, патріотизм треба показувати на ділі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100