реклама

реклама

1 листопада, у відповідності до Плану командно-штабного навчання з органами управління та силами цивільного захисту Черкаської області, у Черкаському районі було проведено навчальну евакуацію населення із зони можливого ураження.

Згідно ввідної, на території військового арсеналу сталася пожежа із детонацією боєприпасів. Через високу інтенсивність вибухів боєприпасів виникла необхідність проведення термінової евакуації населення із зони можливого ураження.

Як зазначив на початку заходу заступник керівника навчання, заступник директора Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Василь Скакун: «Події, які нещодавно відбувалися на території Вінницької області, евакуація наших громадян, збереження життя та здоров’я кожної людини, організація життєзабезпечення населення, як ми вже могли переконатись, доволі складне завдання, яке включає в себе великий комплекс організаційних та практичних заходів. Саме тому, щоб перевірити стан готовності та вдосконалити практичні навички членів евакуаційних комісій, а також територіальних спеціалізованих служб цивільного захисту були проведені навчальні тренування, які повинні допомогти визначитися, чи готові відповідні структури та органи до виконання ними завдань за призначенням».

На першому етапі тренування, відбулося теоретичне навчання членів комісії з питань евакуації. Фахівці управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації спільно з фахівцями навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, перевірили готовність представників місцевих органів влади, спеціалізованих служб, відомчих організацій та інших сил здійснити комплекс заходів спрямованих на проведення евакуації населення.

Зокрема, було практично перевірено як здійснюється робота з оповіщення населення та організація функціонування збірного евакуаційного пункту. Згодом, були відпрацьовані заходи і проведення евакуації населення і організації роботи вже приймального пункту евакуації розгорнутого в іншому населеному пункті.

На завершення зустрічі Василь Скакун підкреслив, що усім учасникам навчань постійно надавалися раптові ввідні пов’язані з актуальними питаннями основних ризиків, які існують на території області. «Така таємність та ефект несподіваності – це фактори, які дозволяють, побачити реальну картину стану готовності евакоорганів до дій за призначенням», – підкреслив Василь Олександрович.

Про це повідомили в управлінні ДСНС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100