Прокуратурою Черкащини продовжено послідовні дії щодо захисту державних інтересів, спрямовані на повернення державі земельних ділянок площею 216 га у Катеринопільському районі.

Як повідомлялося раніше, в листопаді минулого року прокуратура області попередила незаконне надання вказаної землі в оренду колишньому її орендатору, який втратив переважне право оренди на новий строк. Вступивши до господарської справи за позовом товариства про поновлення договору оренди, прокуратура зайняла в ній активну позицію щодо недопущення порушень вимог земельного законодавства, яку підтримали суди першої, апеляційної та касаційної інстанцій.

Товариство, намагаючись зберегти за собою право землі, звернулося з іншим позовом до Черкаського окружного адміністративного суду, де оскаржувало бездіяльність Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, маючи на меті зобов’язати його поновити договір оренди.

Зазначену позовну заяву судом задоволено, однак за апеляційною скаргою прокуратури області рішення суду першої інстанції скасовано Київським апеляційним адміністративним судом.

Оскільки товариство, вже не маючи жодних правових підстав, продовжувало використовувати земельну ділянку, прокуратура звернулася до господарського суду Черкаської області з позовом про її повернення, який у листопаді поточного року судом задоволено, що відповідає державним інтересам.

Про це інформує прес-служба  прокуратури Черкаської області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Думка 25.11.2017 11:32
Зарплати сьогодні у прокурорів надвисокі от і намагаються показати користь від своєї роботи, нерідко навіть перевищуючи її чим є насправді. В даному випадку інтереси держави абсолютно не порушені. Питання лише в одному - хто буде орендувати вказану земельну ділянку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Сільський житель 24.11.2017 22:54
Земля як була у власності держави, так і залишилась. Про яке повернення йде мова?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Землевласник 24.11.2017 13:09
Ніхто вказану земельну ділянку у держави не відбирав, оскільки вона була передана в оренду і держава отримувала за це відповідну орендну плату. Також своє слово в цій ситуації має сказати і касаційний суд, рішення якого буде кінцевим. Не виключено, що він підтримає рішення суду першої інстанції.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100