реклама

реклама

Дерибан скандальної «дачі Андреєва» в Соснівці та ласої земельної ділянки у 5,3 га переноситься до стін Черкаської обласної ради, пише kropyva.ck.ua

На сьогоднішньому засіданні сесії обласних депутатів може бути розглянуто питання «Про надання згоди приватному підприємству "Міськбуд-Плюс" на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна». Під непримітним питанням криється оренда саме майнового комплексу «дачі Андреєва».

Згідно проекту рішення, обласна рада має надати згоду на внесення невід'ємних поліпшень орендованого нерухомого майна площею 626 кв. м. Вартість запланованих поліпшень яка задекларована орендарем складає 2,94 млн. грн., що відповідно становить 90,4 % від ринкової вартості самого нерухомого майна.

Внесення поліпшень на суму близьку до вартості самого нерухомого майна неминуче приведе до його приватизації в найближчому майбутньому. При цьому приватизувати майно зможе саме нинішній орендар першочергово, так як внесе відповідні невід'ємні поліпшення і лише доплатить різницю коштів від ринкової вартості оцінки об’єкту.

Фото забудови з передпроектного рішення.

vidproekt-430x298

Про реалізацію об’єкту на конкурсних засадах мова вже не йтиме, в разі позитивного рішення обласної ради. В перспективі набувши права власності на нерухоме майно, орендар зможе продовжити право оренди земельної ділянки (яке закінчується у квітні 2020 року) або викупити її без жодних конкурсів чи аукціонів. Сам же майновий комплекс який є власністю КП обласної ради «готель Дніпро» переданий в оренду також до квітня 2020 року. Ще під час передачі в оренду комплексу, на початку 2015 року, окремі депутати попереджали, що це спроба фактичної прихватизації об'єкту без конкурсу та відкритих торгів.

Нагадаємо, що на даній земельній ділянці орендар майна хоче будувати великий житловий комплекс. Після набуття права оренди на майно, була проведена операція по відведенню і земельної ділянки. Так в супереч інтересам підприємства у червні 2016 року тодішній в.о. директора готель Дніпро Борис Лебєдцов підписав відмову від даної земельної ділянки, а депутати Черкаської міської ради віддали її орендарю майна.

Депутати міської ради у 2016 ухвалили низку рішень якими фактично відкривали можливість забудови даної ділянки. Однак після гучного скандалу, відмінили своє рішення про надання дозволу на розробку детального плану території яке відкривало шлях до висотної забудови ділянки у березні 2017.

Окрім того, в порядку деному є проект регуляторного акту "Про затвердження Порядку надання згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області". В разі прийняття запропонованого проекту рішення, функція надання дозволів на невід'ємні поліпшення буде передана постійній комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та ругеляторної політики. За старим положенням дозволи надаються виключно власником - тобто Черкаською обласною радою.

Із проекту регуляторного акту: Процедура надання Орендарю згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна включає такі етапи:

1) подання Власнику заяви і інших документів Орендарем, визначених п. 7 Порядку;
2) розгляд Постійною комісією заяви та інших документів Орендаря та прийняття протокольного рішення про надання згоди або відмови на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна;
3) укладання Угоди, передбаченої п. 4 Порядку.

Доцільність внесення поліпшень будуть визначати комісії, що дасть можливість зняти відповідальність з депутатів обласної ради при потребі протягнути незручні питання такі як та ж "Андріївська дача" у Соснівці. Прийняття даного регуляторного акту дасть можливість кулуарно вирішити долю цього майнового комплексу і без прямого голосування депутатами.

8. Акт технічного обстеження про доцільність проведення невід’ємних поліпшень орендованого майна надається

1) комісією, створеною розпорядженням голови обласної ради, у разі оренди цілісного майнового комплексу, будівлі або споруди;
2) комісією, створеною Орендодавцем, у разі оренди приміщень, частин будівель, споруд.

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 прагматик 28.11.2017 11:10
відкритий конкурс з продажу майна - найсправедлівиш е рішення , причому розпродати потрібно все- не залишати кормушок для можновладців, на що спрямувати вилучені кошти -це окреме питання. Доведено що держава та колгосп(громада ) - не являються ефективрими власниками. І готель "Дніпро", і "Фармація" і "Облпаливо" - все потрібно реалізовати на відкритих конкурсах , а кошти спрямувати на потреби громади
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100