Забезпечення своєчасної виплати заробітної плати та погашення існуючої заборгованості з виплати заробітної плати – одне з пріоритетних завдань Управління. На цьому наголосила начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Ганна Кучер під час колегії Управління.

«Інспекційні відвідування суб’єктів господарювання, які заборгували заробітну плату працівникам, у першочерговому порядку включаються до плану роботи інспекторів. За результатами перевірок вживаються заходи впливу до керівників та відповідальних посадових осіб суб’єктів господарювання, які порушують строки виплати заробітної плати. Інспекторами праці відділу за 10 місяців 2017 року охоплені всі підприємства області, які за інформацією Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА мають заборгованість із виплати заробітної плати», - відзначила Ганна Кучер.

Протягом січня – жовтня 2017 року інспекторами праці Управління проведено 52 перевірки на 46 суб’єктах господарювання, які порушують встановлені строки виплати заробітної плати працівникам. За результатами перевірок внесено 43 приписи. З метою притягнення посадових осіб підприємств, що мають заборгованість з виплати заробітної плати до адміністративної відповідальності, 29 протоколів передано до суду. Протягом 10 місяців 2017 року до правоохоронних органів за ознаками злочину, передбаченого ст. 175 Кримінального Кодексу України, передані матеріали 6 перевірок для притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб підприємств.

«З початку 2017 року відповідно до ст. 265 Кодексу законів про працю України (порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам більше як за один місяць, виплата не в повному обсязі) винесено 20 постанов про накладення штрафу на загальну суму 240 тис. грн (ПАТ «Азот», ДП «Спеціалізована медико-санітарна частина № 14», ДП «Іванківський цукровий завод», ДП «Черкаситорф» ДП «Київторф», ПАТ «Черкасиобленерго», ПАТ «Монастирищенський машинобудівний завод», ДП «Черкаське будівельно-монтажне управління», ТОВ «СП Золотоніський», ГП «Чигиринські теплові мережі» тощо)», - поінформувала начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів.

Ганна Кучер наголосила, що інспектори праці відділу з питань додержання законодавства про працю і надалі будуть здійснювати моніторинг додержання строків виплати заробітної плати державними і комунальними підприємствами, установами та організаціями та включати до позапланових перевірок суб’єкти господарювання, які порушують строки виплати заробітної плати, інформує Управління Держпраці в Черкаській області


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Оксана 05.12.2017 09:51
Цитую бувший:
А як ви реагуєте на невиплату зарплати в обленерго через Азот.Відповідь-ніяк.Там де гроші і інтереси олігархів,там Вас немає,бо вони на ваші приписи плювати хотіли.

Про виплату заборгованості по зарплатам працівникам ПАТ «Черкасиобленер го» йшлося на колегії Управління Держпраці 23 листопада: "Керівництво ПАТ «Черкасиобленер го» повідомило, що 22 листопада працівникам товариства частково виплачено заробітну плату з нарахуваннями за вересень у загальній сумі 2,7 млн грн. До кінця листопада заплановано спрямувати ще понад 2 млн грн на розрахунки з працівниками по заробітній платі. На 1 січня 2018 підприємство планує у повному обсязі погасити заборгованість із виплати заробітної плати за вересень та частково за жовтень."
Детально - http://ck.dsp.gov.ua/?q=article/na-kolegiyi-upravlinnya-proanalizuvaly-efektyvnist-zahodiv-spryamovanyh-na-znyzhennya-rivnya
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 бувший 30.11.2017 18:13
А як ви реагуєте на невиплату зарплати в обленерго через Азот.Відповідь-ніяк.Там де гроші і інтереси олігархів,там Вас немає,бо вони на ваші приписи плювати хотіли.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100