реклама

реклама

Сьогодні БО «Фонд родини Нечитайло» офіційно передала чотири мікроавтобуси FordTransitCombi соціальним установам Черкаської області в рамках партнерського проекту «Соціальні перевезення Черкащини».

IMG_8580

Автобуси отримали міста Умань, Звенигородка, Золотоноша та смт. Чорнобай. Нові машини матимуть змогу одночасно перевозити людей з особливими фізичними потребами та супроводжуючих осіб - соціального працівника, медиків, чи родичів пасажира.

Учасники проекту: Звенигородський будинок-інтернат для інвалідів та престарілих, Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорнобаївського району Черкаської області, Золотоніський міський центр соціальної допомоги.

Перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль зауважив, що вибір міст, для допомоги був невипадковим: «Департамент соціального захисту урахував активність соціальних служб. Хто був активним ще до початку цього проекту, тому ми і запропонували автомобілі».

IMG_8569 – копія

А директор ГО «Фонд родини Нечитайло» Вікторія Миколайчук додала, що до уваги також брали готовність закладів соціальної допомоги впроваджувати нові проекти.

«Соціальні перевезення Черкащини» - це спільний проект Департаменту соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації та Благодійної організації «Фонд родини Нечитайло». Мета проекту: розвиток послуг з соціального перевезення людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Загальний бюджет проекту: 4,7 млн грн. Автомобілі були закуплені і обладнані на умовах співфінансування. Однак, у цьому році вклад соціальних установ склав від 5 до 10%. На майбутнє, відзначають у Фонді, вони планують, щоб співфінансування становило 50/50%.

IMG_8605

Автівки обладнані спеціальними пандусами, для зручного «завантаження» інвалідного візка до салону мікроавтобуса. Завдяки спеціальним ременям візок міцно фіксується, що дозволяє зручно та комфортно перевозити людей. У транспортному засобі одночасно можна перевозити дві людина на візках та до семи супроводжуючих.

Оксана Секретаренко

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #1 Л 01.12.2017 02:56
Краще черкаську машину оновили б .
В обласному центрі найбільше інвалідів на візках, чим по районах. Наша черкаська ОДНА- єдина машина вже така "вбита" ...-
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100