реклама

реклама

П’ятикласниця залякала всю школу. Її перевели сюди лише три тижні тому, але за цей час вона довела до нервового зриву і однокласників, і їхніх батьків, – передає програма «ДжеДАІ» (телеканал 2+2) з черкаської школи №33.

Безымянный1 – Взяла чай і мене облила, я по холоду пішов додому мокрий, – розповів п’ятикласник Юра Даценко.

– На одну дівчинку вона дуже сильно кричала. Ми почали її захищати, а потім вона почала перед нами махати ножицями, – каже школярка Аміна Абукаре.

За 3 тижні конфліктна дівчинка була в школі тільки 7 днів, і кожен її візит ставав був проблемою. Батьки інших школярів уже бояться відпускати своїх дітей у школу: навчання пішло на спад, діти приходять додому знервовані, емоційно збуджені, не хочуть іти на навчання.

Батьки звернулися до дирекції школи. Там з’ясували: у попередній школі дівчинка так само мала проблеми з однокласниками. Відтак адміністрація школи організувала перевірки на уроках.

– Ми побачили цю проблему. Побачили агресивність з боку дитини, – каже директор школи Микола Чорноіваненко. – Вона навіть при деяких адміністраторах поводилася неадекватно.

Мама дівчинки не приходить на шкільні збори та не відповідає на телефонні дзвінки. Психологи кажуть: причини такої поведінки дитини слід шукати саме в її родині.

– Дитина, яка психологічно, фізично здорова, комфортно почувається всередині, ніколи не буде робити таких речей, – каже кандидат психологічних наук Інна Кукуленко-Лук’янець. – Тут є прояви агресії, є бажання привернути до себе увагу отаким вивернутим, агресивним шляхом. Це говорить про те, що дитині уваги не вистачає.

Батьки і керівництво школи вже попросили допомоги у Служби соціального захисту та департаменту освіти. Утім, юристи кажуть, що розв’язати проблему буде складно: важелів впливу на дівчинку та її батьків немає.

– Зі школи її виключити права не мають, – каже юрист Олекса Чубин. – Можливо вживати тільки заходи впливу. А от виключати – заборонено!

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 vlad 04.12.2017 22:09
Сделали бы ей темную по-тихому и делов то.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Інь і Янь 04.12.2017 21:41
Лібералізація, демократизація в нашому пострадянському суспільстві має швидкість руху за якою не встигають законодавці.А можливо вони знаходяться в іншому вимірі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Петрович 04.12.2017 21:11
Розумна дітина-розумні батьки, дурна дитина-дурна мати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 Ох 04.12.2017 18:32
Причина:
Бажання мати хлопчика приводить до появи агресивної дєвочки....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100