22 грудня депутати Черкаської обласної ради підтримали проект рішення фракції ВО «Свобода» щодо підтримки законопроекту № 7343 «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору)».

Про це повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

У зверненні до Верховної Ради України депутати нагадали, що Голодомор 1932–1933 років – це безпрецедентний злочин у світовій історії, бо штучний голод був спрямований не лише на фізичне знищення українців. Тодішня компартійна верхівка прагнула знищити українців як націю, позбавити українське селянство його волелюбного духу та ідентичності, зламати хребет українській нації, поставити знесилених голодом, страхом та відчаєм людей на коліна, викорінити навіть думки про свободу та власну державу.

«Україна пройшла тривалий шлях відновлення національної пам’яті про трагедію початку 30-х років минулого століття. І ухвалений 28 листопада 2006 року Закон України «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні» № 376-V став підсумком багаторічної дослідницької діяльності авторитетних українських і закордонних учених». Законом встановлено, що публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні визнається наругою над пам’яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності Українського народу і є протиправним.

Нині не лише перед українським суспільством, але й перед усіма цивілізованими країнами стоїть завдання глибокого осмислення причин, характеру, масштабів Голодомору, гідного вшанування пам’яті про мільйони замордованих наших співвітчизників. Лише позиція відповідального ставлення до збереження пам’яті про Голодомор-геноцид та вшанування пам’яті загиблих гарантує неможливість повторення подібних трагедій у майбутньому»,  – йдеться у зверненні.

Лише з другої спроби обласна рада ухвалила це рішення. Перед тим депутатська більшість також не підтримала проект рішення «Про подолання наслідків русифікації в мовній царині на території Черкаської області», який мав на меті встановити українську мовою обов’язкового вжитку в підприємствах, установах всіх форм власності, а також у сфері громадського обслуговування на Черкащині. Голова фракції ВО «Свобода» Юрій Ботнар констатував, що в облраді засіли комуністи, які своїм голосуванням провалюють стратегічні для національної безпеки України рішення.

«Враховуючи систематичні атаки Російської Федерації на інформаційний простір України у рамках «гібридної війни» проти нашої держави, можна констатувати, що постала нагальна потреба у встановленні кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору. Ті, хто не підтримують українську мову, не визнають Голодомор, своїм голосуванням підіграють агресору та допомагають подальшій окупації України», – заявив Юрій Ботнар.

 

реклама

Коментарі  

 
-6 #7 Черкащанин 26.12.2017 12:47
Цитую Влад:
Очередной ход этой гнилой власти для отвлечения нас, от их "успешных реформ".

Ти ідіот? ;-) При чому українські реформи до історії хаспської окупації, "успєшний" ти коментун?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 Влад 26.12.2017 12:22
Очередной ход этой гнилой власти для отвлечения нас, от их "успешных реформ".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 ХХХ 25.12.2017 22:11
Дуже правильна думка. одночасно з цим питанням, потрібно встановити кримінальну відповідальніст ь сьогодняшній владі та чиновникам за систематичне невиконання саоїх обовязків ро покращенню житя народу. Бо його житя вже мало чим відрізняєтся від голодомору тодішнього.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Анатолій 25.12.2017 21:08
А голодомор, який влаштував так званий голова утвореного з порушенням законодавства України ОСББ „Гагаріна 83” Юрій Гопка здираючи з жебрацьких пенсій власників квартир собі на так звану зарплату 6 тисяч гривень з порушенням законодавства України, коли буде припинено? В поліції відповідні документи про порушення Закону вже майже рік розглядають!!!! Шановні депутати, захистити пенсіонерів від голодної смерті не бажаєте?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Питаннячко 25.12.2017 18:26
За торгівлю з ворогом під час війни, рада чогось таке не вимагає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #2 007 25.12.2017 15:51
Визнавати чи ні, це справа кожного. Чому думка неадикватних повинна бу///////олотовцям іще потрібно і попіаритись на цьому. Щось я не згадую, щоб вони так економічними проблемами області та міста переймались. Одно як не зірки знімають, то камінці серед міста ставлять, то горло деруть....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Сергей 25.12.2017 15:46
А Ботнар вопрос салютами когда решит? Или уже забыл?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100