Вже 14 років у  Центрі дитячої та юнацької творчості працює  гурток «Юні кореспонденти». Керівник гуртка   Надія Чередник   постійно у  пошуках нових цікавих для дітей форм і методів роботи.

- Тож перед новим навчальним роком як завжди  планувала роботу  і виникла ідея, щоб створити щось нове, де діти виконували б усі журналістські функції, - зазначає керівник, - так з'явився проект "Молодіжне інформаційне агентство", який  дає можливість юним кореспондентам насправді відчути себе справжніми журналістами. Пошук героїв, теми  для сюжетів, зйомки, стендапи, начитки, розкадровки….. - все це роблять наші юні акули пера. Запропонувала співпрацювати телеканалу «ВІККА» і отримала позитивну відповідь, але потрібен був оператор. Тож звернулась до ЧНУ ім. Богдана Хмельницького, тепер Марина Сухенко, студентка 4 курсу навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій, кафедра видавничої справи і редагування працює з нами.

Вихованці  гуртка вже зрозуміли, що робота тележурналіста не така вже й легка: домовся про зйомку, напиши тексти, відзніми, передивись відзнятий матеріал, розкадруй, начитай, але це не зупиняє майбутніх журналістів на шляху до мрії. Вже маємо 2 програми, що вийшли в ефір, на підході третя, святкова, випуск якої заплановано на початок січня.

Про це йдеться на сайті департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100