реклама

реклама

Анатолій Бондаренко заявив, що з нового року Черкаси житимуть за 1/12 кошторису минулого року. На такий крок мер вимушений піти у зв’язку з тим, що Черкаси досі лишаться без затвердженого бюджету–2018. Про це він повідомив вчора під час прес-конференції.

«Я готовий взяти відповідність за належне функціонування міста з нового року та виплатити заробітну плату працівникам бюджетних сфер на початку наступного року. У ситуації, яка склалася через бездіяльність виконкому та депутатів, наше місто опинилося на грані колапсу, – прокоментував він. – Лікарі, вчителі й працівники комунальних служб можуть залишитися без зарплат у зв’язку з неприйняттям бюджету–2018. Я такого не допущу. Тож із січня розпочнемо працювати за 1/12 бюджету 2017 року».

За словами директора департаменту фінансової політики Наталії Джуган, місцеві бюджети, за законом, міста повинні були ухвалити до 25 грудня. Нині Черкаси єдиний в Україні обласний центр без погодженого виконавчим комітетом та ухваленого міською радою бюджету на 2018 рік.

«Зараз ми в будь-якому випадку поза межами бюджетного законодавства та порушуємо встановлену процедуру, – прокоментувала вона. – Усі обласні, районні центри України, навіть об’єднані територіальні громади – з кошторисом на 2018 рік. Натомість Черкаси не можуть жити навіть за 1/12, оскільки для цього відсутнє рішення виконавчого комітету. Воно має відповідати прийнятому проекту бюджету на 2018 рік, який поданий на розгляд ради. Це свідчить про неможливість у січні розрахуватися за енергоносії, проводити виплати заробітних плат бюджетникам. А це, до слова, близько 15 тисяч людей. Якщо 2 січня в місті трапиться якась надзвичайна ситуація, ми не зможемо спрямувати ані копійки для її ліквідації. Оскільки міський голова, як головний розпорядник коштів, заявив про готовність затвердити 1/12 від бюджету минулого року, ми підготувати відповідне розпорядження. Таке рішення цього тижня погодила й бюджетна комісія».

Для довідки:

В умовах відсутності головного фінансового документу міста кошторис затверджується в межах однієї дванадцятої частини видатків загального фонду минулого року без видатків капітального фонду.

Про це повідомили у прес-службі Черкаської міськради.

реклама

Коментарі  

 
+2 #5 Запевнятор 02.01.2018 11:22
Невже!
Шановний, буде Бондаренко, не буде Бондаренка заробітну зарплату бюджетникам виплатять. І у цьому не Ваша заслуга, і не Ваша заслуга у тому що є кошти на ремонти доріг, тротуарів у місті. То все зробили у Верховній Раді змінивши розподіл коштів на місцеві бюджети і замітьте при бойкоті вашої "Батьківщини". А Ваша заслуга, що ці кошти використовуютьс я малоефективно і неякісно. Пройдіть по місту, примикання доріг зроблені рік, а де і менше року (Небесної Сотні - Шевченка, Шевченка - Дашкевича, біля Драмтеатру, Хрещатик - Дашкевича, Хрещатик - Б. Вишневецького і т.д.) там вже треба робити ямковий ремонт. А якість укладки тротуарної плитки? А чому у центрі відсутня тротуарна плитка? Ви взагалі пішком від міськради до Дружби народів ходили?
Людина піариться на кошти громади, хоча це все робити Ваш обовязок і робити якісно, а не так похабно. Точно так і з музеєм афганцям і воїнам АТО, гроші 400 тис. виділила обласна Рада а Антена Бондаренка славить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 Надія.. 31.12.2017 15:13
Благодійник ти наш! Тільки завдяки піклуванням залізної людини, народного мера -ми зможемо отримати заробітню плату, без її підвищення. Славимо Каструлю!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 2017 31.12.2017 10:15
Маразми року. Політичне загравання з бюджетниками, підвищення з/п заступникам до 40000,які не ходять на виконком,чиновн икам мерії,які не дають консультацій, ручні інспекції з драконівськими штрафами. А бізнес нехай платить для них податки і виживає,як зможе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Артур 30.12.2017 13:53
Тільки ж радуцькому і його гоп-компанії тк званих заступників теж 1/12 без премій і надбавок!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Resident_CK 30.12.2017 12:15
Какая зарплата ? Учите полит.экономию. Бюджетники зарплату не получают т.к. они никак не участвуют в общественно полезном производстве товаров и услуг, которые реализуются на рынке. А то, что дают бюджетникам - это не зарплата, это материальное довольствие, жалование, пайка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100